Tuff match att vänta när Kungälv kommer på besök

Idag kommer Kungälv på besök och det kommer bli en tuff match i Brinova Arena. Resultatet kan avgöra vilket motstånd HFK får i kvalet upp till Handbollsligan.

Vi har tagit ett kort snack med vår tränare Mathias Ekstrand.

Du var nöjd eftermatchen mot AIK där HFK vann med 16 bollar. Hur har ni arbetat i veckan för att behålla den positiva energin i laget?
– Vi har fortsatt jobba på hårt för att utveckla vårt spel och göra oss redo för dagens tuffa match mot Kungälv. Alltid skönt med en träningsvecka efter en seger. 

Kungälv har visat fin form och det kommer bli en tuff kamp i eftermiddag. Vad kan publiken förvänta sig för matchbild, tror du?

– Jag hoppas att det blir en bra allsvensk match som blir underhållande för publiken. Det kommer bli en tuff och jämn match som jag hoppas att vi kan komma segrande ur. 

Vad behöver ni vara extra vaksamma på när det gäller Kungälv?

– Kungälv har många väldigt bra anfallsspelare som vi måste hålla koll på, dom är farliga på alla positioner och har en del rutin från spel i handbollsligan. Dom spelar med mycket fart och mycket attackspel så vårt försvarsspel kommer bli viktigt för oss idag. 

Hur är läget i truppen?

– Det ser okej ut, några småskavanker så vi får se lite på uppvärmningen idag vilka som är fullt redo för spel.

Matchen börjar klockan 16. I pausen kommer vi att hylla vårt grymma damlag som har avancerat till division 1. Biljetter till denna trevliga eftermiddag hittar ni här! https://www.nortic.se/dagny/event/41168

Läs vidare