Tredje raka för damerna!

Efter en uppryckning i andra halvlek slog vårt damlag HK Farmen hemma i helgen. Det är en nöjd huvudtränare som sammanfattar tre raka segrar och en utvecklingskurva som går uppåt. 

33-25 (13-15) mot förhandstippade topplaget HK farmen innebär ett styrkebesked för vårt damlag som har som mål att ligga högt upp i serien. Vi tog ett snack med vår huvudtränare Karl-Johan Arlehall Lång efter matchen. 

Grattis till ännu en vinst, vad har du för tankar kring matchen?
– Tack! Först och främst vill jag säga att matchen i stort var av mycket bra kvalitet med hög nivå på spelet från båda lagen, vilket var jättekul att se. Vi inledde de första tio minuterna mycket bra men kom sedan in i en svacka där Farmen kunde nyttja sina bra egenskaper. Vi fastnade i vårt anfallsspel samtidigt som vi tappade tempo i vårt kontringsspel och fick tyvärr gå till halvtidsvila med underläge. 

Ja, 13-15 i halvlek, vad är det som gör att ni lyckas vända och vinna matchen?
– Två saker skulle jag säga. Den ena är att vi kommer upp i tempo igen och spelar vårt snabba kontringsspel och den andra avgörande faktorn var att vi hittade bra lösningar på deras försvarsspel och att vi var bra förberedda på de korrigeringar de gjorde när de började spela punktspel men även man – man mot oss. 

Tre raka segrar, vad tänker du kring det?
– Det är klart att det är skönt att plocka maximalt med poäng i början av en serie. Jag är också glad att vi har blivit bättre i varje match, utvecklingskurvan pekar hela tiden uppåt. Samtidigt finns det förbättringspotential i flera saker och det ser jag bara som positivt, säger Karl-Johan Arlehall Lång. 

IF Kristianstad på lördag, hur ser veckan fram till dess ut?
– Det är full träningsvecka med två pass individuell styrketräning, ett pass med tempo och kondition och två handbollspass. Vi ska självklart även försöka analysera våra motståndare inför lördagens bortamatch, hälsar damtränaren. 

Vi fick även tag i matchens lirare Julia Söderbom som stänkte in sju mål och gjorde en mycket bra match i lördags. Tre raka segrar, vad är framgångsreceptet enligt dig?
– Som jag ser det är det flera bidragande faktorer. Vi tränar hårdare och mer än tidigare säsonger och vi har ett tydligt mål med vad vi vill. Alla kämpar för varandra och även om vi inte spelat vår bästa handboll dessa matcherna, så ger vi aldrig upp, säger Julia Söderbom.

Läs vidare