Tintin Holmgren är klar för HFK

HFK dam fortsätter att förbereda sig inför kommande säsong i allsvenskan och vi kan idag berätta att 18-åriga, vänsterhänta högernian, Tintin Holmgren ansluter till HF Karlskrona.

Tintin Holmgren är född och uppvuxen i Mörrum och har spelat för Mörrums GOIS HK fram till 16-årsåldern då hon flyttade till Partille för att gå NIU-gymnasiet. De två senaste åren har Tintin spelat för IK Sävehof som A-flicka, damjunior men även i föreningens division 1-lag (HK S-hof) som har mött HF Karlskrona under föregående säsong. Nu har hon bestämt sig för att flytta hem till Blekinge igen för att avsluta sina gymnasiestudier på Aspero idrottsgymnasium och samtidigt spela för HFK.

– Vi är mycket glada över att Tintin väljer att fortsätta sin handbollssatsning hos oss. Det är ett bevis på den utveckling vi som lag och klubb har haft de senaste två åren. Vi är ett attraktivt alternativ för spelare som vill vara i en miljö som präglas av utveckling, social trivsel och vinnarkultur, säger damernas huvudtränare Kalle Lång. 

Tintin Holmgren har, förutom spel i Mörrums HK och IK Sävehof, hunnit med några U-landskamper med flickor födda 2006. I U-landslaget har hon bland annat spelat tillsammans med HFK:s Elsa Ilvell.

– I Tintin får vi en spelare som är väldigt mogen för sin ålder, som brinner för att utvecklas och bli en riktigt bra handbollsspelare med spetskvalitéer i skott och spelförståelse. Jag ser verkligen fram emot att vi ska hjälpa varandra mot toppen, säger Kalle Lång. 

Nyförvärvet är spelklart mot KFUM Kalmar HK i kvalet till ATG Svenska cupen i mitten av maj. Så här säger Tintin om att få komma till Karlskrona och HFK.

– Mitt första möte med föreningen och Kalle kändes väldigt bra och det märks att klubben har en tanke med framtiden. Laget verkar vara ett gäng som alltid ger hundra för att vinna vilket är något jag har fastnat för och vill vara en del av. Jag tror dessutom att jag som individ kommer ta ett väldigt stort kliv i min utveckling genom att få spela i allsvenskan. Jag ser verkligen fram emot att få göra det med ett så härligt gäng som HF Karlskrona. 

Tintin Holmgrens kontrakt med HFK löper på två år. 

HF Karlskronas kval till ATG Svenska cupen spelas mot KFUM Kalmar HK den 7 maj (bortamatch) och den 15 maj klockan 19.30, hemma i Brinova Arena.

FOTO: IK Sävehof

Läs vidare