Stabil seger mot Rimbo

HIF:s bortamatch mot, erkänt hemmastarka, Rimbo var på förhand en tuff och oviss match. Efter senaste hemmaförlusten mot Lindesberg var det nog många som fasade för det spelkluriga och målglada laget från Roslagen. HIF var förvarnade och tog bussen mot Rimbo redan på fredagen för att vara så väl rustade för match som möjligt och det visade sig vara ett framgångsrecept. HIF kom ut till match med ett fokus som inte skådats på länge, ett 5–1 försvar med Anton Persson som spets blev ett vapen som satte myror i huvudet på hemmalagets anfallsspel. Rimbo var med i matchen i fem minuter, 4–4, sen kom HIF:s första ryck, fyra raka HIF mål gjorde ställningen till 4–8 efter nio minuter. Efter det rycket kunde Rimbo aldrig komma riktigt nära. Uros i målet hade en bra första halvlek med ett stabilt försvarsspel som hjälp kunde HIF:s målvaktslejon räkna in sju räddningar innan paus. 17–21 i halvtid.

I andra halvlekens inledning kunde HIF på nytt göra ett litet ryck med tre raka mål och ledning med 17–24 efter tre spelade minuter i andra. När sedan HIF:s 01: or hade siktet inställt i anfallsspelet var aldrig segern riktigt hotad. Axel Söderqvist, Karl Jönsson och Hugo Sivertsson hade stor kväll och pangade in hälften av HIF:s målskörd denna afton, 19 strutar från den unga trion. Stabilt försvarsspel, tålmodigt anfallsspel och knappt inte ett bortkastat anfall blev kvällens segerrecept. Vår unga målvakt William Psajd kom in i andra halvlek och gjorde en handfull fina parader. Axel Söderqvist blev dessutom utsedd till bästa HIF-spelare.

Segersången ekade säkert länge i bussen under den långa bussresan hem. Segersiffrorna skrevs till 31–38 och nu kan vi se framåt mot nästa match med tillförsikt, den spelas redan nu på onsdag den 2/3 klockan 19:00 då Kungälv HK kommer på besök till Brinova Arena. Läs mer om manifestation och insamling här: Manifestation och insamling till Ukraina