Manifestation och insamling till Ukraina

HIF Karlskrona spelar hemmamatch mot Kungälvs HK på onsdag kväll kl. 19:00. Inför och under matchen kommer det på olika sätt märkas att klubben ägnar sina tankar till det ukrainska folket. Matchen blir även startskottet för klubbens insamling som stöd för Ukraina.

– Alla förfasas över de scener vi ser från Ukraina och vi vill göra en insats. Dels uppmärksammar vi det i samband med vår hemmamatch på onsdag, men vi startar även en insamling där alla pengar går oavkortat till FN:s flyktingorgan UNHCR, säger HIF Karlskronas klubbchef Olof Ljungberg.

Brinova Arena Karlskrona är sedan i fredags tänd i gult och blått. På onsdag kommer den ukrainska flaggan att vaja utanför arenan, inspringande ungdomslag kommer att ha ukrainska flaggor och HIF Karlskronas lag kommer att visa solidaritet med folket i Ukraina genom banderoll och annat.

– Samtidigt som vi spelar handbollsmatch flyr människor från Putins invasion eller så strider de tappert mot en rysk övermakt. Om vi kan bidra till någon lindring så känner vi oss moraliskt tvungna till det, säger HIF Karlskronas tränare Mathias Ekstrand.

Klubbens insamling tjuvstartar redan idag då det särskilda Swish-numret 123 255 65 04 finns tillgängligt att swisha valfritt bidrag till.

– Vi samlar förhoppningsvis ihop en stor summa pengar som hjälper det ukrainska folket. Vi uppmanar alla att skänka en summa och alla bidrag räknas. Ett akut nödpaket som räddar liv i kriser kostar 370 kronor, men varenda tia behövs. Vår insamling kommer att pågå fram till söndag och därefter redovisar vi med kvittens på inbetalning till Sverige för UNHCR, avslutar Olof Ljungberg.

Se till att vara på plats på onsdag – skaffa din biljett här: https://www.nortic.se/dagny/show/122926

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt