Sjätte raka för herrlaget – Rimbo slogs på hemmaplan

HF Karlskronas herrar vann sin sjätte raka seriematch mot svårspelade Rimbo HK på lördagseftermiddagen. Det blev en inledning i värsta ”vilda västern-stilen”, full fart i anfallen från båda lagen och mål i varje avslut. HFK gjorde mål i sina anfall men kunde inte få stopp på Rimbos svårspelade niometersspelare. 13–12 i HFK:s favör efter 15 och en halv minut. William Psajd kom in mellan stolparna efter kvarten spelad och löste av Uros Tomic som hade en tuff start på matchen. Då kom rycket från hemmalaget, William i målet fick tag i några bollar och broder Filip Psajd gjorde tre raka hemmamål. HFK fortsatte rycket och kunde vinna andra halvan av första halvlek med 11–4. Halvtidsresultat 24–16.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att dra ifrån och ledde som mest med elva bollar. Sen blev man lite bekväma och tillät Rimbo att krypa allt närmare i målprotokollet. Med nio minuter kvar hade det stora målmässiga övertaget sjunkit till tre bollar. 35–32 och nog började nervositeten sprida sig lite här och var. Då kom det avgörande hemmarycket, tre raka hemmamål och matchen var vunnen. Nästan 1500 på läktarna i Brinova Arena jublade när segern var bärgad. Slutresultatet skrevs till 40–34.

Hela laget gör det bra och många är med och bidrar.

Nästa match spelar HFK:s herrar på bortaplan mot HK Drott i Halmstad. Den matchen spelas på lördag den 29/10 klockan 16:00.