”Man kan inte spela handboll ensam”

I HF Karlskrona har vi cirka 100 ledare i vår ungdomsverksamhet. De flesta är tränare och arbetar med att utbilda våra över 600 barn och ungdomar i handboll. Men som hela vår verksamhet är uppbyggd – det är mycket mer än handboll!

– Handboll och HF Karlskrona är gemenskap, glädje och vilja. Att vara ledare i HFK är fantastiskt. Man får träffa så många underbara barn och ungdomar som vill utforska sitt handbollsintresse, säger Maria Cassel som är en av tränarna för P11 och F13.

Nicklas Grundsten med en lång elitkarriär bakom sig är idag tränare för F12 och F9.
– I mitt ledarskap är det viktigaste att försöka se och ge feedback till alla spelare utefter deras nivå. Men det allra viktigaste är att tjejerna ska trivas och ha roligt. Vi försöker skratta mycket tillsammans.

Att handboll är roligt, utvecklande och en idrott som ger ungdomar en bra start i livet, det är det många karlskroniter som skriver under på.
– Kanske den viktigaste lärdomen från handbollen och det som genomsyrar hela idrotten är respekten för andra människor, där både med- och motspelare ingår. I vilken annan lagidrott kan du ena sekunden i princip kämpa ner någon som ramlar i golvet, för att i nästa sekund hjälpa honom eller henne upp, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona.

Som förening vill HF Karlskrona erbjuda en attraktiv miljö för utveckling inom elit, bredd och motion och därmed vara en klubb för alla. Vilket Maria Cassel också är inne på:
– Man kan inte spela handboll ensam och för att kunna prestera måste alla känna sig trygga med att försöka och även att misslyckas. Som både medspelare och som ledare måste man stötta sina lagkamrater, oavsett resultat. HFK är en stor klubb med väldigt många lag och det är alltid full aktivitet i hallarna. Det finns en härlig gemenskap från de yngsta hela vägen till seniorerna och det är så himla kul att se hur elvaåringarna lever upp när de äldre spelarna, idolerna, önskar dem lycka till inför matchen.

En verksamhet som har över 1000 medlemmar är inget självspelande piano och visst finns många saker att förbättra. Men att glädjen och viljan att alltid gå framåt styr tänket i föreningen, det är oftast väldigt tydligt.
– HF Karlskrona är en klubb på frammarsch och att vara ledare i HFK ger mycket glädje och tillfredsställelse, avslutar Nicklas Grundsten.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt