Inför Tyresö med Mathias Ekstrand

Lördag klockan 16:00 är matchstart hemma mot Tyresö. En tuff match mot ett Tyresö som varit väldigt bra hittills under säsongen. Våra tränare Mathias Ekstrand och Peter Iverfeldt har fått förstärkning i Ola Lindgren som gör sin första hemmamatch på bänken i morgon.

Utöver den nyheten så är det även första hemmamatchen där våra besökare över 18 år behöver visa vaccinationsbevis och legitimation i tältet utanför Brinova Arena. Läs mer om hanteringen här: https://www.hfkarlskrona.se/nyheter/vad-galler-med-nya-restriktioner-kring-vaccinationsbevis/

Kom gärna en liten stund tidigare än du brukar så kommer allt att gå smidigt.

Väl inne visar du eller köper din biljett. Vill du köpa förköp gör du det här: https://www.nortic.se/dagny/show/122923

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför matchen mot Tyresö.

Härlig seger senast. Vad gör vi rätt, förutom att Uros är övermänskligt bra?
– En stor del var ju verkligen Uros prestation. Han var otroligt bra. Jag tycker vi kommer ut i matchen på ett bra sätt försvarsmässigt och får väl hyfsad träff i 5-1-spelet och får de dit vi vill. Vi släpper till lite många linjeavslut i första, men det korrigerar vi till andra. Anfallsmässigt är det en dålig prestation egentligen matchen igenom.

Hur frustrerande är det när vi gör det okej bakåt och Uros storspelar, men vi ändå inte kan rycka ifrån?
– Jamen det är klart att det är frustrerande. Det känns som att vi inte en enda gång har fått den där fullträffen där vi har alla delar med oss. Jag tycker att vi mot Amo gör en jättebra insats anfallsmässigt men att vi inte alls kom till mot Skånela.

Hur är din känsla inför att de åtta kommande matcherna I sporttermer är fyrapoängsmatcher?
– Det är ju väldigt inspirerande och roligt. Det är ju en uppförsbacke vi har satt oss i och det är viktigt för oss att bara fokusera på nästkommande match och se till att göra bra träningsveckor hela tiden så vi fortsätter utvecklas. Och så får vi försöka vinna så många som möjligt av de matcherna.

I morgon (lördag) väntar Tyresö och en inte helt konstig gissning är väl att du har stenkoll på motståndet och även att det för dig personligen måste vara en speciell match?
– Så är det ju såklart. Det är fortfarande speciellt och framför allt väldigt roligt att möta Tyresö. Jag hade en fantastisk tid där och det är många spelare som är kvar från den tiden. Och klart att ag har försökt titta lite extra under säsongens gång för att försöka ha så bra koll som möjligt.

Vad förväntar vi oss att möta hos Tyresö i morgon?
– Ett lag som har gått väldigt bra och överraskat många denna säsong. Väldigt bollskickliga spelare, oerhört mycket på halvdistans, mycket attackspel och försöker hitta luriga passningar. Väldigt tydliga i sina roller och i sitt sätt att spela. Det är även ett lag som trycker väldigt mycket på kontringar och försöker göra väldigt många mål i just kontringsspelet, så det blir nyckeln att vara förberedda på det.

Nya restriktioner väntar volontärer och publik i morgon med uppvisande av vaccinationsbevis. Har ni i laget behövt göra några förändringar eller ändrade förhållningsregler efter senast ändrade rekommendationer?
– Nej, ingenting ändrat så detsamma som innan, alltså lika försiktiga och testar för covid-19 när någon har symtom.

Har vi full trupp imorgon igen?
– Ja, som det ser ut nu, men det är som vanligt med handboll att det är småskavanker och sjukdomar hela tiden. Men vi har förhoppningar om att ställa fullt manskap på banan i morgon.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare