Vad gäller med nya restriktioner kring vaccinationsbevis?

Vi vill alla ha en säker och trygg miljö kring våra matcher – därför ser vi det som en positiv nyhet med införandet av vaccinationsbevis. Vi har arbetat fram en rutin som gör det både smidigt och säkert för våra besökare och ser fram emot att få visa det på lördag, då Tyresö kommer på besök.

Det innebär att alla över 18 år (födelsedag gäller, inte födelseår) behöver visa upp ett giltigt* vaccinationsbevis. Ditt bevis hämtar du enklast digitalt via https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/
Om det var längesen du hämtade ditt bevis – uppdatera det gärna innan lördagens match på samma länk.

  • All inpassage i arenan sker vid ingången på norra sidan, mot Stakholmen.
  • Kontrollen sker i det särskilt anvisade tältet utanför entrén.
  • Vid kontrollen skall vaccinationsbevis uppvisas och det enda som kommer att godtas, är vaccinationsdelen i EU:s digitala covidbevis (digitalt eller i pappersform).
  • Giltig legitimation stäms av mot vaccinationsbeviset
  • Efter kontroll av vaccinationsbevis sker biljettkontroll eller biljettköp inne i arenan – allt för att du som besökare ska komma in så snabbt som möjligt
  • Undantagna för uppvisande av gällande vaccinationsbevis vid inpassage är de som av medicinska skäl inte kan vaccineras och detta skall i sådana fall styrkas med intyg samt de som är under 18 år (födelsedagen gäller)
  • Besökare under 18 år går in i samma entré, men hänvisas till egen dörr och slipper gå via tältet. Den som är i närheten av 18 år kan behöva styrka sin ålder med legitimation.

* Observera att du ska ha tagit minst två doser (en dos av Jansens vaccin) och att det ska vara minst 14 dagar sedan dos två för att beviset ska anses giltigt. Beviset behöver också ha giltigdatum på matchdagen. Nedan är alltså OGILTIGT, även om två doser är tagna.

Läs vidare