Inför Skånela hemma med Mathias Ekstrand

I morgon väntar äntligen hemmamatch i Herrallsvenskan igen. Seriefyran Skånela kommer på besök till Brinova Arena och det är verkligen en tuff motståndare. Men HIF har tre raka segrar och laget från Märsta kommer att få jobba hårt för att åka hem med poäng. I restaurangen serveras kroppkakebuffé för endast 99 kronor. Boka genom att skicka ett mail till kansli@hifkarlskrona.se
Restaurangen är öppen för den som bara vill ta något snacks och dricka något gott. Biljett till matchen mot Skånela köper du här: https://www.nortic.se/dagny/show/122924 – Platsen du köper spelar ingen roll, väl i arenan får du en ny biljett som säkerställer avstånd mellan sällskapen.

Inför morgondagens match tog vi ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand:

Hur har perioden över jul och nyår med matchuppehåll tillbringats?
– Vi har fokuserat på fysisk träning och försöka ta vara på den här tiden och bygga upp fysiken inför vårdelen. Sen sågs vi i mellandagarna och gjorde två handbollspass och några fyspass tillsammans. I övrigt så har de haft egen fysträning på valfri ort, säger Mathias Ekstrand.

Så med andra ord är vi jävligt hungriga inför vårsäsongen nu?
– Ja, så är det definitivt. Men det går ju inte att göra mirakel på någon vecka, men bra för grabbarna att göra rehab, bygga upp fysik och ladda upp det här lilla extrabatteriet. Jag hoppas verkligen kommer till användning och syns.

Drabbningen mot Skånela i morgon innefattar två formstarka lag och ett förmodat revanschsuget Skånela, som vi slog borta med 25-23 i början på december. Vad ska vi förändra/förbättra från matchen i Märsta?
– Precis. Först och främst är det en match som är lite annorlunda på det viset att de saknade en del viktiga spelare. Skånela kommer vara ett helt annat lag i den här matchen, så det kan vi räkna med direkt att det kommer krävas en helt annan prestation för att vinna. Där uppe hade vi en prestation som vi inte var helt nöjda med annat än att vi kunde vända och vinna på bortaplan, det är alltid starkt.

Blir det full trupp i morgon?
– Fullt manskap förutom Kalle Jönsson som kommer vara borta nån vecka och missa den här matchen.

Har du avgett något nyårslöfte för 2022?
– Nej, jag brukar faktiskt inte göra sånt, så nej det kan jag inte säga att jag har gjort.

Det serveras kroppkakebuffé i restaurangen i morgon! En viktig fråga för oss karlskroniter är ändå vad Mathias Ekstrand tycker om kroppkakor?
– Då hade man ju velat vara åskådare och inte tränare imorgon. Stekta med brynt smör och lingon tycker jag om men kokta har jag lite svårare för än så länge, men jag är inte fullärd ännu och försöker prova mig fram.

Tufft matchande i januari. Först Skånela i morgon, sen Amo på onsdag och vidare Vinslöv hemma den 19/1 och avslutningsvis Torslanda borta den 29/1.
– Ja, det är tuffa men roliga matcher. Nu är det fullt fokus på Skånela i morgon, på söndag sätter vi fokus på Amo, avslutar Mathias Ekstrand.

Matchstart 16:00 i morgon. Arenan öppnar 14:30. Se till att vara i god tid, då nya restriktioner kräver viss annan hantering. Läs mer här: https://www.hfkarlskrona.se/nyheter/match-mot-skanela-pa-lordag-detta-galler/

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare