Inför Lindesberg med Robban Andersson

En veckas distans till Amo-matchen (24–25) – hur är analysen?

– Jag tycker vi gör en av våra bättre matcher – framför allt vad det gäller försvars- och målvaktsspelet. Det är till stora delar bra anfallsspel också, men sen är det småfaser som sista sex, sju minuterna som är mindre bra. Och vi behöver få till utvisnings- och omställningsspelet bättre.

Nu väntar Lindesberg på bortaplan – vad karakteriserar dem?

– Skyttestarkt på ytterniorna, och de har även en mittnia som är bra på avstämda skott – lite som Daniel Steen och dansken i Amo. Dessutom har de en mittsexa som är jätteduktig. Så det gäller att vi tar med oss försvarsspelet från senast – att vi har höjd och får träff, samtidigt som vi har koll på linjen.
Lindesberg har väl totalt sett också letat efter stabiliteten och haft sina svackor. (Storseger mot Boden senast, i övrigt tre förluster)

De har förre HIF:aren Marcus Mattsson i mål – några speciella tankar med anfallsspelet i och med det?

– Nja, vi känner honom väl, men han kan givetvis oss bra också bra. Jag tycker att vi har haft bra uppställt spel hittills, och haft våra chanser. Men vi har bränt lite för mycket, och behöver få till fler ”lätta” mål – i 6-5 och med hjälp av kontringar.

Fullt manskap?

– Ja, det är samma trupp som senast. Det ser också bra ut – det är bra mod och bra motivation hos killarna i jakten på första vinsten.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt