Inför Kävlinge borta med Mathias Ekstrand

I dag klockan 19:00 spelar vi cupmatch i ATG Svenska Cupen. Det är ett dubbelmöte där vinnaren spelar gruppspel i augusti/september. Härligt med tävlingsmatch! Returen spelas på torsdag hemma i Brinova Arena. Vad som gäller då kan du läsa här: Cupmatch – detta gäller med säsongskort, biljetter och mat

Du ser kvällens match via Solidsport https://solidsport.com/svenskacupen-22-23/games/g/jfnxngpl

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför kvällens match.

Hur kul ska det bli med match?
– Det ska bli grymt kul. Det är annorlunda med match den här tiden, särskilt när vi haft uppehåll. Men det har varit kul för både mig och killarna att träna inför något som ligger nära i tid. Blir träningar där alla är påkopplade.

Vad kan vi vänta oss av Kävlinge?
– Ett taggat lag som har möjlighet att sänka ett allsvenskt lag. De är stora, starka och kraftfulla, så det gäller att vi gör vårt jobb. Hoppas på mycket folk i hallen och att det blir tufft. De börjar ju med sex shootouts. Förhoppningsvis kan våra målvakter knipa någon av dem.

Vad behöver vi göra för att vinna?
– Vi behöver hålla i grunderna från hur vi avslutade säsongen. Hålla fokus och behålla lugnet även om de går ifrån med 6-0 innan matchen ens är igång.

Truppen?
– Alltid lite skador och skavanker. Får se vad vi kan ställa på banan. Sen får ju inte Gustav Jönne och Jesper Sivertsson vara med, som lämnar oss. Lite tunnare trupp än vanligt, men de vi har med oss är taggade och duktiga allihopa.

Läs vidare