Inför IFK Ystad med Mathias Ekstrand

I morgon lördag spelar vårt herrlag sin tredje match för säsongen. IFK Ystad står för motståndet. Ett IFK Ystad som förra året spelade i Handbollsligan och som hittills inlett med att vinna mot VästeråsIrsta och förlora med uddamålet mot Kungälv.

Matchen startar 16:00 och arenan öppnar 14:30. Nytt för denna match är att vi har en ”folkparkshörna” som har något för både ung som gammal. Läs mer här: Missa inte vår nya Folkparkshörna!

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför lördagens match.

Två segrar i inledningen av serien, med lite olika karaktär. Vad fungerade bra mot VästeråsIrsta?
– Jag tycker att att vi spelar ett aggressivt och bra försvar hela matchen samt att vi trycker på bra i kontringsspelet. Vi inledde trögt anfallsmässigt så det var skönt att få in många mål på kontring. En stark insats i en tuff bortamatch, säger Mathias Ekstrand.

Nu kommer IFK Ystad på besök. Vad kan vi förvänta oss av dem och deras spel?
– Vi kan förvänta oss en oerhört tuff match mot ett lag som har mycket kvalité och erfarenhet från spel i högre serie. Det är ett sevärt lag där Dalibor Doder såklart sticker ut med hans enormt fina kvalitéer men också Jesper Johansson som gjort mycket mål tidigare i allsvenskan och skjuter väldigt bra.

Hur är läget i truppen?
– Nästintill samma trupp som senast men Erik Borgenhäll saknas, avslutar Mathias Ekstrand.

Se till att vara på plats i god tid i arenan, snurra på chokladhjulet, gissa slutresultatet och kasta boll i vår folkparkshörna. I restaurangen serveras pizzabuffé och du bokar genom att skicka ett mail till kansli@hfkarlskrona.se – vid 15:15 dyker både Mathias Ekstrand och Sebastian ”Sibbe” Seifert upp och blir intervjuade i restaurangen.

Din biljett till morgondagens match kirrar du här: https://www.nortic.se/dagny/show/160970
Självklart går våra egna barn- och ungdomsspelare in gratis!

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt