Sammanslagningen är ett faktum – HF Karlskrona ser dagens ljus

Att flickor och pojkar, från den yngsta kullen barn, som stiger in på handbollsplanen ska ha förebilder är viktigt för att barnen ska vilja fortsätta med sin handboll.

Förebilderna spelar i ett representationslag som har annorlunda namn på laget och har annorlunda färger. Triviala delar i det stora hela, men samtidigt betyder det allt.

Att nu föreningarna HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll genomfört de årsmöten som behövs enligt tidigare stadgar, samtidigt som Svenska Handbollförbundet har godkänt den planen de fått av föreningarna, gör att vi nu är i mål med att både pojkar och flickor ska ha förebilderna i sin egen förening.

Äntligen kan vi säga att vi alla cirka 1000 medlemmar, varav 550 är barn och ungdomar, tillhör samma förening. Vi tillhör alla HF Karlskrona och till hösten kommer vi att ha klubbkläder som bär samma färger.

Många är de som lagt ner hårt arbete för att få denna sammanslagning att äga rum. Redan 2012 togs de första små stegen. Under 2016 inleddes ett fördjupat samarbete som fick avslag hos förbundet ett par år senare. Sedan 2019 har de båda föreningarna haft en gemensam styrelse som arbetat för att få ihop verksamheten till en enhet. Under senvintern 2022 gav förbundets tävlingskommitté grönt ljus för att slå samman föreningarna utan att tappa någon av serietillhörigheterna (Herrallsvenskan, Dam 2, Herr 2).

Torsdagen den 19 maj hölls ett extra sammanträde i Karlskrona Handboll, där beslut fattades om att låta alla medlemmar uppgå i HIF Karlskrona. Samma kväll sammanträdde HIF:s årsmöte för att besluta om nya stadgar och nytt namn. Igår avhölls det bekräftande mötet som fastställde stadgeändringen och namnändringen.

Från och med den 1 juli uppgår alltså alla medlemmar i HF Karlskrona som från och med nästa säsong har lag från yngsta ålder upp till dam division 2 och herrallsvenskan. Vårt U-lag i division 2 kommer att heta HF Karlskrona U, vilket har att göra med hur förbundets regler är utformade.

Formalia är avklarad – nu ska vi arbeta med utveckling av vår klubb och vår verksamhet!

#EnKlubb
#AlltidFramåt

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt