Wilma Svensson ansluter till HFK

Idag kan HFK meddela att högersexan Wilma Svensson från allsvenska Ystads IF är klar för de nästkommande två säsongerna. Wilma är spelklar redan den 1 maj och kan därmed spela i ATG Svenska Cupen där HFK spelar mot Kalmar under maj månad.

– Vi har en prioriteringsordning när vi bygger vårt lag inför allsvenskan, där en vänsterhänt högersexa varit högprioriterad. Därför känns det väldigt bra att Wilma nu är klar för oss, säger Robert Stubb, sportchef i HF Karlskrona.

Wilma Svensson fyller 21 år under våren och kommer närmast från allsvenskan och Ystads IF där hon tillbringat de senaste 18 månaderna. Innan dess tillhörde Wilma ligalaget LUGI och blev utlånad till Ystad för att få mer speltid. Nu blir det allsvenskan med HF Karlskrona i stället.

– Jag fick en väldigt bra bild av HFK redan vid första kontakten. När jag besökte Karlskrona och tränade med laget förstärktes bilden. Det är ett härligt lag och en fantastisk miljö att utvecklas i och jag ser verkligen fram emot att flytta till Karlskrona, säger Wilma Svensson.

Foto: Mikael Nilsson, MN Photo

Läs vidare