VM-kval i futsal till Karlskrona – HIF är medarrangör

I december arrangerades Nordic Futsal Cup av Svenska Fotbollförbundet tillsammans med de lokala arrangörerna HIF Karlskrona och FK Karlskrona.

Nu står det klart att Karlskrona står som värd för ett evenemang av ännu större och häftigare dignitet – VM-kval i futsal. Även denna gång har HIF Karlskrona blivit tillfrågade att vara en lokal arrangör och tackat ja.

Matcherna spelas 9, 10 och 12 april i Brinova Arena Karlskrona.

– Det är fantastiskt att Karlskrona har positionerat sig på evenemangskartan och att Svenska Fotbollförbundet kommer tillbaka med ett VM-kval. Det betyder mycket för Karlskrona kommun att kunna stå som värd för ett internationellt evenemang av den här digniteten, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande.

VM-kvalet spelas i en grupp om fyra nationer där två lag går vidare till nästa omgång.

De deltagande länderna är, förutom Sverige, Albanien, Österrike och Andorra. Sett till rankning är Albanien favoriter och Andorra kraftiga underdogs.

– Det är en tuff grupp där vi kommer att behöva prestera på en hög nivå för att gå vidare. Albanien är riktigt bra och de är favoriter. Med publiken i ryggen kommer vi förhoppningsvis kunna göra tre bra prestationer, sen får vi se hur långt det räcker. Vi trivs väldigt bra i Karlskrona och ser fram emot att komma tillbaka i början av april, säger Mathias Ethéus, futsalchef Svenska Fotbollförbundet.

Att stora evenemang kommer till Karlskrona och Blekinge är viktigt för utvecklingen av både kommunen och hela regionen.

Det driver affärer till den lokala näringen, visar upp vårt fina län och Karlskrona som stad.

– Naturligtvis är det extremt roligt för hela regionen att Svenska Fotbollförbundet väljer att förlägga detta VM-kval i Brinova Arena. Det är ett mycket gott betyg till HIF Karlskrona och FK Karlskrona som gjorde ett strålande jobb under Nordic Futsal Cup i december.

Ett lysande exempel på att Blekinge är en intressant destination ur evenemangssynpunkt, vilket i sin tur bidrar till en attraktiv plats för både invånare och besökare. Gott värdskap och genomförande skapar ringar på vattnet – vilket vi nu kan se frukterna av i form av återkommande arrangörer, säger Mattias Pettersson, destinationsutvecklare Visit Blekinge.

För de två lokala arrangörerna HIF Karlskrona och FK Karlskrona är det ett kvitto att Svenska Fotbollförbundet kommer tillbaka efter att ha varit här i december.

– Vi gjorde ett bra jobb inför, under och efter Nordic Futsal Cup och det har uppskattats, vilket vi så klart är glada för. Vi var många som lade väldigt många timmar och då är det roligt att Svenska Fotbollförbundet ställer frågan till oss igen, säger Olof Ljungberg, klubbchef HIF Karlskrona.

För FK Karlskrona är det både ett sätt att arrangera ett större evenemang samt att sprida futsal för sina medlemmar och övriga delar av fotbollsrörelsen.

– Det är en fantastisk möjlighet för oss som klubb att få visa upp ett VM-kval i futsal här i Karlskrona. Det borde inspirera många barn och ungdomar och förhoppningsvis blir det många besökare, säger Kristoffer Svensson, ordförande FK Karlskrona.

Sveriges matcher i VM-kvalet:
Lördag 9 april kl. 17:00 – Sverige-Österrike
Söndag 10 april kl. 17:00 – Andorra-Sverige
Tisdag 12 april kl. 19:00 – Albanien-Sverige

Biljetterna släpps onsdagen den 9 mars kl. 10:00 via https://www.svenskfotboll.se/

Föreningsbiljetter bokas via futsal@hifkarlskrona.se

Läs vidare