Vinst mot Tyresö

801 personer hade bänkat sig i Brinova Arena på lördagseftermiddagen för att se HIF:s viktiga match mot Tyresö, ett Tyresö som kom till spel med ett decimerat manskap på grund av sjukdom.

Det var hemmalaget som tog kommandot från första stund och kunde tidigt i matchen rycka åt sig en 7–1 ledning efter 11 minuter. Sen följde en period där HIF lät Tyresö jobba sig in i matchen och med 10 minuter kvar av halvleken var bortalaget bara tre mål ifrån. Efter två timeouter sista kvarten kunde ändå hemmalaget åter ta tag i spelet och gå till halvtidsvila med 16–10.

I andra halvlek höll HIF avståndet målmässigt till ett allt mer tröttnande bortalag och kunde utöka ledningen och vinna med 30–21 till slut. Två mycket viktiga poäng nu när serien vänder och Tyresö står åter för motståndet den 18/12 då HIF åker till Stockholm för ny match. Då har nog Tyresö hunnit kurera sina sjuka spelare så det blir nog en helt annan match.

I HIF var Uros, som vanligt, en viktig kugge längst bak. Erik Borgenhäll visade återigen att han är viktig med sina 5 mål framåt, bäste målskytt i hemmalaget. Ungdomarna Hugo Sivertsson och Mattias Johansson visar att dom vill vara med och konkurrera om platserna.