Vinst mot Tyresö i serieavslutningen

Serieavslutningen mot Tyresö började med lojt försvarsspel mot ett taggat bortalag. Ett Tyresö som konsekvent spelade sju mot sex spelare matchen igenom. Hemmalaget hade svårt att få grepp på Tyresös anfallsspel och HIF låg under med 10–15 efter 22 minuter, mycket beroende på Tyresös målvakt, Douglas Otterström, som överglänste Uros Tomic i hemmamålet. Efter hemmalagets andra time out i matchen och målvaktsbyte kunde HIF komma tillbaka och skärpa till försvarsspelet och släppte inte till något mer mål i halvleken. Hayders inhopp med två räddningar i slutet på halvleken gjorde att HIF kunde krypa närmare i målprotokollet. 13–15 i paus.

I andra halvlek visade hemmalaget att tabellplaceringen inte ljuger, HIF tog tag i både anfallsspel och försvarsspel. HIF gör 9–3 på femton minuter och är i ledning med 22–18 med kvarten kvar.

I denna period är Grundsten bra och gör sina två mål.

Den ledningen skulle hemmalaget inte släppa. Uros i målet får tag i Tyresös skytte, mycket tack vare ett bättre försvarsspel och HIF kan glida ifrån och vinner till slut komfortabelt med 31–25.

Vinsten innebär att HIF behåller sin andraplats i tabellen och får möta Aranäs i kvalet mot Handbollsligan. Ett kval som startar på hemmaplan på onsdag den 24/3 klockan 19:00. Hela kvalet sänds via Cmore.

Efter matchen var Mathias Ekstrand nöjd med två poäng och att målsättningen med att ta sig till kvalspel var uppfylld:
– Det blir tuffa matcher mot Aranäs som gått bra i slutet på säsongen men vi tror på oss själva och ska göra vad vi kan för att ge Aranäs en kamp om platsen till Handbollsligan. Synd att vi inte kan få Brinova Arena fyllt till bredden med ett starkt publiktryck i ryggen.

Däremot pågår kampanjen #KVALBILJETTEN för fullt. Hoppas ni återigen vill stödja oss under denna oerhört utmanande säsong. Du har chansen att vinna säsongskort och spelarnas matchtröjor!
Läs mer här: #KVALBILJETTEN – stötta och vinn

Kvalmatcherna spelas:
Ons 24/3 kl. 19:00 – HIF – Aranäs
Lör 27/3 kl. 16:00 – Aranäs – HIF
Tors 1/4 kl. 19:00 – Aranäs – HIF
EV:
Tis 6/4 kl. 19:00 – HIF – Aranäs
Sön 11/4 kl. 16:00 – Aranäs – HIF

Först till tre segrar spelar nästa år i Handbollsligan!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tobias Nordahl 5
Viktor Ahlstrand 5
Linus Andersson 5
Alfred Olsson 4
Anton Persson 3
Uros Tomic 2
Jesper Sivertsson 2
Nicklas Grundsten 2
Erik Borgenhäll 2
Gustav Jönne 1

Alfred Olsson blev utsedd till matchens lirare av både matchvärden Torg:1 och supporterföreningen Lejonen.
Fyra segerorganisatörer: Erik Borgenhäll, Hayder Al-Khafadji, Tobias Nordahl och Viktor Ahlstrand.

Alla foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Läs vidare