Vinst mot Rimbo och mot Kristianstad

I helgen spelade både vårt herrlag och vårt damlag. Herrarna spelade borta mot Rimbo och damerna hemma mot IF Kristianstad. Det blev två härliga segrar!

Herrarna åkte till Roslagen för att möta Rimbo HK med ett decimerat manskap på grund av sjukdom och skador. Det syntes i matchupptakten att Rimbo, som fightas i bottenskiktet, hade mer att spela för eller var det frånvaron av viktiga kuggar i HFK som ställde till det för bortalaget. Rimbo hade ledningen med ett par-tre bollar i upptakten och HFK såg inte ut att vara med riktigt. Efter kvarten spelad och underläge med 10 – 7 var det dags för HFK-bänken att kasta in time-outkortet och efter det var det HFK som tog tag i matchen. Fem raka bortamål och HFK hade tagit ett stadigt grepp om händelserna på planen. Efter det rycket kunde inte Rimbo komma igen. 19 – 21 i paus.

Fyra raka HFK mål i upptakten på andra halvlek och matchen, och två poäng, var i princip ”hemma”. Uros Tomic kom in i andra halvlek och gjorde några fina parader och som vanligt mot Rimbo blev det en målrik tillställning. 44 mål framåt fördelat på tolv målgörare visar vilken bredd vi har i laget.

Damerna tog emot IF Kristianstad och även här var det toppen mot botten. Bortalaget var med fram till 2-2, efter det gick vårt lag ifrån och ledde med 11-4 efter 18 minuter. I halvtid stod det 16-7 och andra halvlek skulle mest bli en transportsträcka. Laget fick chansen att testa andra spel, både framåt och bakåt vilket så klart är positivt i lagbygget över tid. 16-7 i paus blev 29-10 efter en kvart i andra. Slutresultatet blev till slut 33-16 och ännu en seger för vårt suveräna damlag. 18 matcher och 18 segrar är fantastiskt!

Bäste målskytt och matchens lirare blev Anna-Maja Hansson som gjorde åtta pytsar från linjen.

Herrlaget spelar redan i morgon och då väntar Vinslöv på bortaplan. Ett Vinslöv som verkligen har fått upp ångan med tre raka vinster där de bland annat tog en fin skalp i form av seger hemma mot Skånela med 29-26.

Vårt damlag åker på lördag till Lund för att möta Farmen (LUGI:s utvecklingslag). Förutsättningarna är att oavgjort resultat eller seger innebär att seriesegern är bärgad. Spännande med andra ord!