Vilken helg – tre vinster och direkt till steg 3

Helgen som gick var verkligen en HFK-helg. Vårt herrlag inleder på lördagen genom storseger mot tuffa IFK Ystad; 38-26.

På söndagsförmiddagen var det dags för damlagets seriepremiär. Premiärnerverna fanns där och motståndet från Kristianstad hade med sig SHE-rutin och det märktes till en början. Men ju längre matchen led, desto mer syntes att tjejerna gjort en väldigt bra försäsong. Vårt lag orkade behålla trycket i 60 minuter och till slut kunde laget vända underläge till vinst med 24-23. Ett väldigt glatt vinnargäng vars serie äntligen är igång.
Lejonen var på plats och skapade härlig stämning och vi hoppas verkligen att vår kära supporterförening kommer tillbaka och ger damlaget det stöd de förtjänar.

Senare på söndagen spelade även vårt U-lag på herrsidan sin seriepremiär i division 2. För motståndet stod HK Malmös (Handbollsligan) U-lag. Efter ett ryck i mitten av första halvlek så höll U-laget distansen hela matchen igenom. Som mest ledde vi med fem mål och slutresultatet skrevs till 32-29, efter 9 mål av både Kalle Malmström och Jonathan Johansson.

Parallellt med våra tre seniormatcher spelade även vårt F16 USM Steg 1 i Brinova B-hall. Tjejerna kämpade ordentligt och är vidare till Steg 3.

Vi kan konstatera att 2 000 personer sett HFK spela match på hemmaplan och att det varit fantastiska arrangemang på alla matcher. Det hade aldrig varit möjligt utan alla våra ideella – ni är guld värda!
Det hade heller aldrig varit möjligt utan våra samarbetspartners – ni är också guld värda!

Vi är #EnKlubb, vi vill #AlltidFramåt och tillsammans är vi #HFKarlskrona

Läs vidare