Vilde och Elsa klara för HFK!

Nu är det bara några få pusselbitar kvar innan vårt damlag är komplett inför kommande säsong. Vi kan glädjande berätta att Vilde Hansen Steinlund vänder hem till Karlskrona och att Elsa Ilvell väljer att skriva ett tvåårskontrakt med föreningen.

Mittsexan Vilde Hansen Steinlund var med och tog föreningen till division 1 sist det begav sig och har sedan dess spelat allsvensk handboll i både HK Drott och Ystads IF. 
– Det blev tre säsonger i Drott men sedan skadade jag korsbandet och beslutade mig för att flytta hem en kortare period i samband med att jag skulle opereras. Jag flyttade till Ystad för två år sedan och har rehabtränat mycket där men har även hunnit med en del allsvenska matcher nu i slutet, förklarar Vilde. 

Hon är sugen att flytta hem till Karlskrona av flera skäl:
– Jag har saknat Karlskrona och känner väl att tiden är inne att ”flytta hem. Jag tror verkligen på satsningen som HFK gör på damerna och jag hoppas kunna bidra med min rutin från spel i högre divisioner, säger Vilde. 

Vilde, som är utbildad civilekonom, flyttar till Karlskrona i juni och ansluter till truppen samtidigt som hon börjar sitt nya jobb här. 

– Att vi kan locka tillbaka Vilde känns mycket bra. Hon är en fantastisk pådrivare och hennes allsvenska rutin och erfarenhet tror jag kommer bli viktig i de tuffare matcherna. Knäskadan har stört hennes sista år, men nu tror vi att vår miljö och hennes styrkor kommer att passa väldigt bra ihop, säger Bobby Stubb.

Även Elsa Ilvell har valt att skriva kontrakt med föreningen. Elsa, som går första året på gymnasiet, väljer att skriva ett tvåårskontrakt med HFK.
– Det ska bli enormt kul att stanna och utvecklas med det här härliga gänget för jag tror verkligen på HFK och jag har ett enormt förtroende för gruppen och Kalle som tränare. Jag är väldigt tacksam över att som 17-åring få chansen att spela handboll i division 1. Det kommer så klart att bli tufft men det ska bli otroligt spännande och roligt, säger Elsa.

Som nästa helg åker på landslagsläger för att slåss om åtråvärda platser till sommarens U17-EM i Montenegro. 
– Det stämmer, vi är 28 tjejer som samlas på ett läger som kallas för Rikstrean. Efteråt kommer de att ta ut 16 tjejer. Det är verkligen en ära att få den här chansen och det är otroligt motiverande att ha den här utmaningen framför mig. Jag har fått uppleva landslagsmiljön tidigare vilket är väldigt häftigt och lärorikt. Jag hoppas så klart att få uppleva den igen, säger Elsa Ilvell.

Bobby Stubb säger så här om vår unga spelare: 
– Elsa är en av våra stora talanger, med mycket fin handled. Hon har redan visat fina takter i flicklandslaget och skall bli roligt att se hennes utveckling i vårt lag där hon delar på H6 positionen med Elin Persson som kommer från Kristianstad.  Hon blir förstaårsjunior från nästa säsong och får spela seniorhandboll, men hon har redan varit med och tränat med A-laget och kommer att passa bra in i gruppen. 

HF Karlskrona har hittills skrivit kontrakt med:
Elsa Ilvell, kantspelare, 2 år.
Vilde Hansen Steinlund, linjespelare, 1+1 år.
Elin Persson, kantspelare, 1+1 år. 
Alicia Andersson, niometersspelare, 1+1 år.
Julia Söderbom, niometersspelare, 1+1 år.
Hedda Jansson, kanstspelare, 1+1 år.
Ellen Lindén, kantspelare, 1+1 år.
Wilma Martinsson, kantspelare, 2 år. 
Jennifer Nygren, målvakt, 2 år.
Maja Gruvberger, kantspelare, 1 år.
Anna-Maja Hansson, linjespelare, 1+1 år.
Emilia Persson, niometersspelare, 1+1 år.
Nathalie Söhrman, niometersspelare, 1+1 år
Tea Carlsson, niometersspelare, 1+1 år

Damerna har en träningsmatch inplanerad den 29 april mot HK Malmö hemma i Brinova Arena och det är även klart att laget spelar första matchen av två i ATG Svenska cupen mot OV Helsingborg den 4 maj, även den matchen på hemmaplan. Returmatchen spelas i Helsingborg den 10 maj.

Men innan dess kan du stötta vårt herrlag som spelar kvalmatch till Handbollsligan tisdagen den 18 april. Du köper dina biljetter här:

FOTO: Ystads IF, Håkan Erwing

Läs vidare