Viktor Ahlstrand lämnar för klubben i hans hjärta

Idag kan vi meddela att Viktor Ahlstrand lämnar HIF efter kvalspelet. Från och med nästa säsong tillhör han återigen Hammarby, som är klubben i hans hjärta.

– Jag har trivts oerhört bra i Karlskrona och i föreningen. Det har varit ett tufft beslut att ta, men det är Hammarby som är klubben i mitt hjärta. Jag tycker att jag har utvecklats på ett bra sätt i en stor roll som lagkapten. Jag är väldigt tacksam att HIF gav mig den chansen och det har utvecklat mig som både människa och spelare, säger Viktor Ahlstrand.

Viktor har varit i HIF i två år och fått vara en del i den förändring som klubben går igenom, med satsning på unga och utvecklingsbara talanger bland annat. Första året var det Robert ”Knirr” Andersson som tränade laget och nu är det Mathias Ekstrand.

– Robban satte grunden med nybygge och en tuff uppgift. Vi hade hoppats på kval redan då, men blev femma. Sen kom Mathias och har byggt vidare och vi blev tvåa i serien. Resan har varit kul att vara med på och det finns en ljus framtid för HIF Karlskrona. HIF är en klubb som hör hemma i Handbollsligan.

Nu är laget mitt uppe i ett kvalspel och i morgon väntar andra matchen i matchserien mot Aranäs. Första matchen gick till Aranäs; 25-29. Ahlstrand har klart för sig vad som behöver förbättras.

– En osannolik start på första matchen, där jag tycker att vi spelar väldigt bra och borde haft en klar ledning efter tolv minuter, istället ligger vi under med 1-4. Om vi är skarpa i avsluten och sätter våra lägen har vi en väldigt god chans i morgon. Vi är oerhört taggade för att ta revansch och kommer göra allt i vår makt för att ta hem segern till Karlskrona.

När Viktor pratar om HIF och klubben som helhet återkommer han ofta till stödet som finns runt omkring, både från organisationen och supportrarna.

– Vi har verkligen saknat fansen den här säsongen. Det finns väldigt få lag i Sverige som har hejarklackar som Lejonen. Jag hade förmånen att få uppleva dem förra säsongen och hade givetvis velat ha dem med oss i kvalet. Så ett stort tack till Lejonen och alla andra supportrar som stöttat oss genom alla matcher. Även supportrarna är värda ett lag i Handbollsligan, avslutar Viktor Ahlstrand.

I morgon åker laget till Kungsbacka för att ta revansch mot Aranäs. Matchstart 16:00 och du ser matchen via Cmore: https://www.cmore.se/sport/spel/13329448-hk-aranas-hif-karlskrona

Foto överst: Torbjörn Sunesson. Underst: Compani 56.

Läs vidare