Viktig seger hemma mot Vinslöv

HIF är tillbaka på vinnarspåret efter att ha tagit revansch på Vinslövs HK. Detta grundlades i ett tight försvars- och målvaktsspel. HIF visade redan från start att Vinslöv skulle få det svårt att komma igenom ett ramstarkt försvar med Jönne och Nordahl som jättar i mittförsvaret och en målvakt som var på bästa spelhumör. Det tog Vinslöv 11 minuter av matchen innan bortalaget kunde spräcka Uros Tomics målnolla. Då var ställningen 3–1 till hemmalaget.

HIF hade gjort läxan och plockade bort bortalagets storskytt Linus Nilsson men då var det en annan HIF-bekant som såg till att Vinslöv kunde hålla sig kvar i matchen. Alfred Olsson pangade in sex av Vinslövs sju första mål och matchen var jämn efter 20 minuter 7–7. Sista tio minuterna av halvleken kunde HIF göra ett litet ryck och gå till halvtidsvila med 12–8.

I upptakten av andra halvlek var det hemmalaget som tog kommandot och kunde utöka sin ledning, en ledning som mest var uppe i sju bollar, 15–8 till HIF efter åtta spelade minuter i andra halvlek. Därefter slappnade HIF av och Vinslöv kunde göra 5–1 på de efterföljande fem minuterna, 16–13 efter 14 minuter och det var match igen.

Efter en time out kunde HIF skärpa till försvarsspelet och dryga ut avståndet. Nya högersexan Martin Boija avslutar målskyttet när han snyggt sätter sitt andra mål för kvällen och matchen slutar 24–19.

HIF vinner till slut med fem mål och två mycket viktiga poäng in på kontot. En riktig laginsats där många spelare gör fina insatser. För att nämna några så är Filip Psajd på spelhumör och vi minns särskilt den duellen han vinner på mittplan efter ribbträff från Vinslöv. I sekvensen efteråt gör han mål – riktigt härlig prestation! Utöver det gör ungtupparna Axel Söderqvist, William Bengtsson och Hugo Sivertsson pigga inhopp och står för bra prestationer. När Uros Tomic inte räddar straffar, då kommer William Psajd in och räddar två. Vi har en härlig bredd i vårt lag!

Det var en laginsats och en målsnål historia som HIF främst vinner på ett starkt försvarsspel och Uros målvaktsspel. 15 räddningar i matchen och utsedd till hemmalagets bästa spelare. Nu väntar bortamatch mot HK Torslanda den 29/1 klockan 16:00. Nästa hemmamatch spelas lördag den 5/2 klockan 16:00 då Kungälvs HK kommer på besök till Brinova Arena. Viktiga matcher stundar alltså och viktiga poäng står på spel.