”Vid ett derby gäller det att hantera känslorna på rätt sätt”

Efter två säkra vinster i inledningen av division 1 åker vårt damlag till Kristianstad för en spännande match mot ett IFK Kristianstad som HFK vann mot i Svenska cupen i våras.
Ett möte med IFK Kristianstad innebär ett derby. Det är två lag som känner till varandra väldigt bra och jag är 100% säker att de kommer vara ordentligt revanschsugna efter förlusten mot oss i Svenska Cupen förra våren, säger Kalle Lång inför matchen.

Vinst i hemmapremiären mot RP Linköping, hur ser du på den matchen?  

– Först och främst så var det en fantastisk inramning med fullsatt i hallen och ett underbart stöd ifrån hemmapubliken, stort tack till er! Vi bjöd också på högklassig handbollsunderhållning i alla faser i första halvlek: Hög energi, aggressivt försvar, snabba omställningar och bra attackspel i anfall vilket jag hoppas publiken uppskattade.  

– Sedan är vi, spelarna och ledarna, lite missnöjda med insatsen i 2:a halvlek, men det är också något som kännetecknar vårt lag. Vi har en vilja att hela tiden utvecklas och ställer höga krav på oss själva inom gruppen, och när vi inte når upp till den standard vi själva vet att vi har i 60 minuter så finns det alltid en känsla av att man vill ta revansch. Det här har varit och är en framgångsfaktor för vårt lag och för framgångsrika organisationer som helhet. Att ha en vilja att aldrig bli belåtna och att söka nya utmaningar för att ständigt förbättra verksamheten.  

– Precis samma sak gäller även de bästa idrottarna/spelarna, de vill bli coachade, utmanade och söker utmaningar både på träning och i matchsituationer. De vill lära sig nya saker och hela tiden utveckla sina färdigheter trots att de redan befinner sig på en otroligt hög nivå. Jag vill att våra spelare skall vilja och våga ta utmaningar på träning och match, att se möjligheterna som det ger dem och därmed också driva sin egna utveckling framåt.  Jag tycker att vi redan har kommit en bra bit på den vägen vilket varit en framgångsfaktor för oss.

Ny match borta mot IFK Kristianstad på lördag vad har Ni pratat om inför den matchen?

– Ett möte med IFK Kristianstad innebär ett derby. Det är två lag som känner till varandra väldigt bra och jag är 100% säker att de kommer vara ordentligt revanschsugna efter förlusten mot oss i Svenska Cupen i våras. Vid ett derby gäller det att hantera känslorna på rätt sätt och använda den extra energi som finns i atmosfären i och runt hallen till sin fördel. Vi skall fokusera på vårt spel och se till att leverera vår spelprodukt på bästa sätt i samtliga faser. Fortsätta spela med självförtroende, positiv energi, fart och ta bra beslut på banan.

DAMERNA SPELAR KLOCKAN 14 OCH MATCHEN SÄNDS HÄR!

Vi vill redan nu flagga för vår familjedag nästa lördag då damerna spelar klockan 14 och herrarna klockan 16. Biljetter till herrarnas match köper du här ! Biljetter till damernas match köper du på plats. OBS att du behöver biljetter till båda matcherna. Säsongskortet All Inclusive gäller för båda matcherna!

Läs vidare