”Vi vill vara ett lag som våra ungdomar kan inspireras av”

Våra damer spelar hemma i Brinova Arena i morgon då de tar emot HB78 Jönköping klockan 14. Det är ett revanschsuget hemmalag som hoppas se många ungdomar arenan. Ungdomar som förhoppningsvis vill bli en del av HFK dam! Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Kalle Lång.

Det blev förlust i senaste matchen mot HK S-Hof och en trettio matcher lång segersvit bröts i och med det, Vad säger Du efter den förlusten? 

Det var en bra match mellan två bra lag som båda spelade kvalitativ handboll. Hög fart, få tekniska fel, och mycket individuell skicklighet i båda lagen. Vi tar med oss att vi spelade väldigt bra i första halvlek framförallt i kontringsspelet. I första halvlek stod vi även kompakt bakåt och hade bra lösningar på deras 5-1 försvar. Sedan så får vi ta lärdom kring hur vi bättre kan lösa en del situationer i försvarsspelet framöver. Men som helhet så gör vi en bra insats men det är klart att det känns surt att förlora när vi känner att vi gick ner oss lite i nivå i andra halvlek.  

Ny match i morgon då kommer HB 78 Jönköping till Brinova Arena A1. HB 78 ligger i mitten av tabellen med sex inspelade poäng på åtta matcher. Läge att starta en ny segersvit? 

– Vi lever en vecka i taget så det handlar om att förbereda sig på bästa sätt inför HB78, men ja, vi är grymt revanschsugna efter förra helgen, det är en sak som är säker!  

– Hallby som vi möter idag har ju gjort den resan vi påbörjat, det vill säga tagit sig ifrån division 2-spel till att etablera sig i handbollsligan och det ska de verkligen ha beröm för. Det är ingen enkel uppgift. Så det finns utan tvekan goda kvalitéer hos våra motståndare. 

Sedan har du en sak som du gärna vill lyfta vet jag

– Ja, vi hoppas att det kommer mycket folk imorgon till hallen och jag skulle vilja lyfta våra egna ungdomar som brukar stötta oss på våra hemmamatcher. Dels för att jag tror att det är väldigt viktigt att titta på handboll live som ungdom för att inspireras och se saker som man själva kan testa och dels för att det bygger en gemenskap inom föreningen. Vi i damlaget försöker alltid leverera en produkt som skall vara inspirerande för er ungdomar. Vi vill visa upp tekniska kvalitéer som inspirerar er att lära er mer. Men vi vill också visa upp ett lag som präglas av respekt, glädje, gemenskap och självförtroende. Ett lag som ni ungdomar en dag skall vilja vara en del av. Vi hoppas att ni blir många på plats imorgon så skall vi tillsammans göra matchen till en handbollsfest! 

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt