”Vi vet att Aranäs är ett lag som krigar hårt”

I kväll väntar fjärde matchen i Handbollsligan och vårt herrlag åker till Kungsbacka för att möta HK Aranäs. Ett Aranäs som kommer från tre förluster, men som mött både serieledande Amo och Kristianstad på bortaplan. Vi tog ett snack med herrlagets huvudtränare Mathias Ekstrand.

Matchen visas på både TimeOut i Lyckeby och https://handbollsligan.live/

Härlig vinst i senaste matchen mot Hallby på hemmaplan, hur ser du på den matchen?
– Jag tycker att vi gör en bra match där vi får till ett bra försvar- och målvaktsspel som gav oss möjlighet att trycka på i kontringsspelet. Jag är också nöjd med att vi spelade ett disciplinerat och tålmodigt anfallsspel vilket gjorde att vi kunde försvara vår stora ledning på ett komfortabelt sätt, säger Mathias Ekstrand.

Ny match borta mot HK Aranäs i kväll, vad har ni pratat om inför den matchen?
– Vi har som vanligt analyserat vår match mot Hallby och kollat på vad vi ska ta med oss samt vad vi ska förbättra till matchen mot Aranäs. Sen har vi gått igenom Aranäs och tryckt på del saker som vi tror kommer bli viktiga för oss. Vi vet att Aranäs är ett lag som krigar hårt och alltid är tuffa att möta, framförallt på hemmaplan. Det behöver vi vara förberedda på.

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?
– Aranäs spelar alltid handboll med ett starkt kollektiv och en stor vilja. Säsongen har startat lite tufft med tre raka förluster så jag räknar med att det kommer vara ett taggat Aranäs vi kommer att få se. Det finns många skickliga spelare, mittnian Mikkel Beck Jörgensen har inlett säsongen starkt och ligger bakom väldigt mycket i deras spel. Vänstersexan Robert Ladan är en notorisk målskytt som man alltid behöver hålla koll på. Det finns många spelare att hålla koll på och det kommer bli en mycket tuff bortamatch, avslutar Mathias Ekstrand.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare