Vi står stadigt i vår utstakade kurs

Serien är fem matcher gammal och det återstår alltså 21 tuffa bataljer innan vi ser slutresultatet av denna säsong. En säsong som inte liknar någon tidigare. Ett tufft ekonomiskt läge för alla klubbar där kostnaderna är desamma men intäkterna mycket lägre. Samtidigt har Herrallsvenskan med HIF-ögon inletts på ett sätt som ingen är nöjd med.

Det är dock viktigt att vi står stadigt och håller fast den kurs vi som förening har satt. Vi ska bygga långsiktigt med både elit- och ungdomsverksamhet och vi ska ha tålamod.

– Vi har påbörjat en resa som förhoppningsvis ska bygga ett starkare HIF Karlskrona över tid. En klubb som har gemensam syn på handboll för våra barn, ungdomar och hela vägen till elit, på både dam- och herrsidan. Vi tror stenhårt på våra tränare och våra spelare, som alla gör sitt yttersta för att resultaten ska gå vår väg och för att utveckling sker i rätt riktning. Det handlar om tålamod för både lag, organisation och supportrar. Det är tillsammans vi är starka, säger Tobias Karlsson, sportchef i HIF Karlskrona.

Att sportgruppen har en långsiktig strategi med utveckling i fokus snarare än snabba resultat har styrelsens och hela organisationens stöd.

– Sportgruppen har valt en väg som vi står enade i. En strategi som på sikt ska ge hållbar elithandboll i Karlskrona, något som vi alla vill ha. Och som vår stad är förtjänt av. Vi står stadigt och har fullt förtroende för alla som jobbar kring våra lag. Nu ser vi fram emot Kungälv borta på lördag, det blir garanterat en tuff match, säger Örjan Nilsson, ordförande i HIF Karlskrona.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt