”Vi ska fortsätta spela en handboll som bygger på våra styrkor”

HFK:s damer har startat serien på ett förtjänstfullt sätt och är obesegrade i division ett efter fyra spelade omgångar. Senast blev det hemmaseger med 26 – 22 mot HK Drott från Halmstad i en välfylld Brinova Arena. I morgon lördag väntar ny tuff match, vi har tagit ett kort snack med damernas tränare Kalle Lång.

Vad säger du om den senaste matchen mot HK Drott?
– Först och främst ett stort tack till alla som hjälpte till att sätta publikrekord (även om det stod sig kort tid) för damhandboll den här säsongen. Nu har vi i laget, tillsammans med publiken, ytterligare en utmaning under säsongen: Att ta tillbaka rekordet! Och att få fler att upptäcka vilken underhållning damhandbollen erbjuder. Lyckas vi med det kan damlaget spela fler matcher i arenaläget. 
– Som helhet är vi väldigt nöjda med att besegrat Drott som kommer vara ett topplag när serien är slut.  Målvakts- och försvarsspelet var bra matchen igenom, där tycker jag att vi har tagit ytterligare ett steg i år. Vi sprang på bra genom stora delar av matchen och gjorde effektiva korrigeringar i anfallsspelet i halvtid. 

I morgon väntar åter igen en hemmamatch mot ett, på förhand, förmodat topplag, HK Malmö. Ett Malmö som inlett serien med en seger på fyra försök och som för närvarande ligger på en åttondeplats i tabellen. Hur ska ni ta er an den uppgiften?
– Malmö kommer vara ett lag som hamnar högt upp i serien när den är slut. Det är ett lag med mycket kvalité. De har haft ett väldigt tufft spelschema inledningsvis där de mött alla lag som kommer vara i toppskiktet. Dock så har de inte råd att förlora så många mer matcher nu, så det finns definitivt en press på dem att vinna. Vi förbereder oss på att det kommer bli tufft fysiskt spel och vårt mål är att fortsätta spela en handboll som bygger på våra styrkor samt visa glädje, energi och självförtroende. Tjejerna skall vara sig själva helt enkelt. 

Härlig stämning i Brinova senast, hur skönt är det att spela inför en välfylld läktare?
– Otroligt roligt! Vi i laget, tillsammans med klubben och ni i publiken, håller på att skapa en gemenskap och ett event där våra besökare känner delaktighet, stolthet och glädje över att vara en del av. Alla supportrar på plats, från de yngsta till de äldsta, har en stor del i att vi kan sätta damhandbollen på kartan. Det är en häftig resa vi har påbörjat tillsammans som redan uppmärksammas nationellt. Så till alla som stöttar oss, stort tack! Ni är ovärderliga att ha med på den här resan. 

Damernas match börjar klockan 14. Du köper biljetter till den matchen på plats. Efter damerna spelar herrarna, även de mot HK Malmö. Biljetter till den matchen köper du via Nortic!

I samband med matcherna arrangerar föreningen HFK mot cancer och det kommer finnas många sätt att bidra till cancerforskningen! Hjärtligt välkomna att se topphandboll och samtidigt göra skillnad!

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare