”Vi ska bygga vidare på vårt självförtroende”

Ikväll klockan 19 tar vårt herrlag emot Önnereds HK hemma i Brinova Arena. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

I senaste bortamatchen mot Eskilstuna GUIF vinner Ni i en riktig kämpamatch med två bollar. 24–26. Hur ser Du på den matchen?

– Det var en väldigt viktig seger och en bra start på december som kommer vara en viktig månad för oss. Jag tycker att vi göra många saker bra, vi spelar ett tufft och bra försvarsspel där vi får bort deras duktiga niometersspelare på ett effektivt sätt. Vi spelar ett disciplinerat anfallsspel denna match och håller ner dom tekniska felen. Så det finns bra saker att ta med sig framåt men också en del att utveckla inför kommande tuffa matcher. Extra kul att Axel Söderqvist fick studsa tillbaka och göra mycket mål samt att Thorgils Baldursson gjorde en grym insats bakåt i en lite ny roll.

Ny hemmamatch ikväll mot femteplacerade Önnereds HK, en ny tuff match väntar.

– Önnered har verkligen fått upp farten efter en ganska turbulent höst, det verkar som att de har hittat lite tydligare roller och en större trygghet i sitt spel. Önnered var ju topptippade inför säsongen och är på pappret ett av dom starkaste lagen i ligan, så vi vet att det kommer krävas en riktigt bra insats av oss. Vi har pratat om vad vi behöver göra för att få fram just den insatsen, vi ska bygga vidare på självförtroendet från förra segern och spetsa till vissa delar av vårt spel. Det gäller att vi får till en riktig fullträff.

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?

– Här finns det spelare med hög kvalité överallt och en fin blandning av skytte, attackspel och passningsspelare. Marcus Norrbrink är en sevärd spelare som har kommit igång med sitt enorma skytte och kraftfulla spel, Pontus Zetterman har varit Önnereds bästa spelare och gör både mycket mål och assist. Sen kommer ju vår förra spelare William Bengtsson med storform efter 11 mål senast mot Hammarby, så det finns mycket att se upp med.

Vi vill uppmärksamma alla på att det råder VÄSKFÖRBUD vid alla alla våra ligamatcher. Undantag görs för väskor för medicinska skäl och skötväskor. Fler frågor besvaras av Polisen här: https://polisen.se/lagar…/vaskforbud-pa-storre-evenemang/

Avkast klockan 19, biljett till kvällens match hittar du här!

Läs vidare