”Vi måste hitta tillbaka till vårt tuffa försvarsspel”

Idag väntar en oerhört tuff men också rolig utmaning när vårt herrlag åker till Alstermo för att drabba samman i ett derby med Amo HK. Amo har 14 poäng i tabellen precis som HFK, det är inte svårt att anta att det här är två lag som verkligen vill vinna den här matchen. 

Men vi börjar med vår hemmamatch sist mot Eskilstuna GUIF som vi förlorade med 31-34.  Ge oss din bild av matchen Mathias!
– Det är en match där båda lagen i olika perioder är bra på att bestraffa motståndarnas misstag, i första halvlek har Guif en del tekniska fel som vi bestraffar på ett bra sätt och kan därför göra 19 mål på 30 minuter. I andra halvlek är det vi som gör många misstag som Guif bestraffar på ett bra sätt. När det börjar gå emot oss i andra halvlek så går det väldigt fort och det är vi väldigt besvikna över.

Veckan som varit, hur har den sett ut rent uppladdningsmässigt?
– Efter 4 matcher på 2 veckor så blev det nu lite fler dagar mellan matcherna, så vi har haft fokus på återhämtning i inledningen av veckan och mot slutet har vi satt fullt fokus på matchen mot Amo. 

”Derby” mot Amo i en kokande Amo Kabel Arena, vad tror du att det kan bli för matchbild?
– Jag tror att det kommer bli en väldigt tuff match med mycket känslor och fysiskt spel. Det är viktiga poäng som står på spel så det kommer vara två lag som ger det där lilla extra för att ta hem en seger. Annars så tycker jag att det är två nykomlingar som gjort bra prestationer i Handbollsligan så här långt, det finns mycket handbollskvalité i båda lagen så jag hoppas på en bra och sevärd match.

Vad behöver ditt lag för att göra för att kunna rubba Amo i deras hemmaborg?
– Först och främst så möter vi ett lag med väldigt mycket kvalité, så det kommer krävas en riktigt bra insats av oss i alla delas av spelet. För vår del kommer det handla väldigt mycket om att hitta tillbaka till vårt tuffa och intensiva försvarsspel, vi behöver höja upp det ordentligt om vi ska få stopp på Amos skickliga anfallsspelare. Det kommer också bli viktigt med det mentala, att kunna plocka fram något extra nu efter 4 ganska tuffa matcher och en tuff förlust senast. Så jag hoppas att vi kan plocka fram en riktigt bra insats.

Matchstart klockan 17. 

Åker du inte till Alstermo kan du se matchen på TimeOut i Lyckeby – boka bord på 0455-107 77!

Matchen visas självklart även på https://handbollsligan.live/

#EnKlubb
#MycketMerÄnHandboll
#HFKarlskrona

Läs vidare