”Vi kommer göra allt vi kan för att utmana om en av de två platserna”

I helgen spelas det juniorhandboll i toppklass i Brinova Arenas B-hall och våra juniorer möter IF Kristianstad, H43 Lund, IK Sävehof, IFK Tumba. Vi har tagit ett kort snack med vår tränare Fredrik Larsson. 

Senast ett pojklag på juniorsidan gick till steg 4 var 97-98:orna och nu är det dags för våra 04- 05:or att göra samma sak, dessutom på hemmaplan. Hur kul ska det bli?
– Det ska bli otroligt kul! Killarna är laddade och detta har varit säsongens stora mål för juniorerna att ta sig till steg 4. 

Kristianstad, Tumba, Sävehof, H43… Det kommer att bli tuffa matcher, hur har du och laget förberett er för uppgiften?
– Absolut, i steg 4 ( topp 20 i Sverige) finns det inga lätta matcher och det gäller att vi är skärpta under alla matcher om vi skall ha någon chans. Vi har haft en längre period nu när vi har kunnat träna på rätt bra med både fysiken och detaljer i vårt spel. Sedan har jag så klart även studerat motståndet en del via video och några av lagen har vi mött under den gångna säsongen, men största fokus ligger på oss själva och vår egen prestation i helgen.

Stödet på läktaren kommer betyda mkt för er. Varför ska man komma hit på lördag och söndag?
– Ja, stödet på läktaren kommer att bli extremt viktigt. Jag tror att det kan bli grymt tryck i B-hallen så vi hoppas givetvis på mycket folk under helgen. Jag tycker man ska ta sig tid att komma till hallen om vill man se juniorhandboll i toppklass. Vi kommer göra allt vi kan för att utmana om en av de två platserna som ger en biljett till Uppsala. Räkna med ett taggat hemmalag!

Samtliga USM-matcher kommer att spelas i Brinova Arenas B-hall. Helgen inleds med HFK – Kristianstad, lördag 1/4 kl. 13:00. Ta chansen att se på riktigt bra juniorhandboll och var med för att stötta vårt lag!

SPELSCHEMA 

Lördag:
13:00                 HF Karlskrona – IF Kristianstad
14:30                 H43 Lund HF – IK Sävehof
16:00                 IF Kristianstad – IFK Tumba HK
17:30                 HF Karlskrona – IK Sävehof
19:00                 IFK Tumba HK – H43 Lund HF

Söndag:
09:30                 IF Kristianstad – IK Sävehof
11:00                 HF Karlskrona – IFK Tumba HK
12:30                 H43 Lund HF – IF Kristianstad
14:00                 IK Sävehof – IFK Tumba HK
15:30                 HF Karlskrona – H43 Lund HF

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt