”Vi kommer att behöva ta ut oss fullständigt för att vinna i kväll”

Handbollsligan går snart på EM-uppehåll, men först ska en full omgång spelas i kväll. För vårt herrlag väntar HK Aranäs på hemmaplan kl. 19:00 inför förmodad storpublik (i skrivande stund över 1500 pers.). En fyrapoängsmatch väntar och vi kan räkna med mycket kamp.

Biljett kirrar du här: https://nortic.se/ticket/show/198481

Vi tog ett snack med Mathias Ekstrand inför matchen.

December är en tuff månad och benämns ofta som en viktig månad. Att ni skulle stå här idag och ha chansen att ta fjärde segern av fem möjliga, kunde du tro det?
– Jag tycker att vi som lag tar kliv för varje vecka och en bra dag har vi chans att slå alla lag. Samtidigt har alla lag chans att slå oss när de har en bra dag. Det är en väldigt tuff serie där alla lag är väldigt bra, men när vi får till alla delar i vårt spel är vi ett svårslaget handbollslag. Killarna visar gång efter gång karaktär och gör jobbet varje vecka. Jag tror på oss som lag och det är skönt att vi även fått bra utdelning under december, säger Mathias Ekstrand.

I kväll är det HK Aranäs som är på besök. Vad säger du om matchen?
– Det ska bli väldigt roligt att få avsluta året inför vår hemmapublik. Vi räknar med en tuff match, Aranäs är klart bättre än vad deras poängskörd visar. Deras försvar och målvakt håller hög klass, så där krävs det att vi är noggranna med bollen och värderar våra lägen. Sen har de flera bra anfallsspelare som kommer sätta vårt försvar och målvakter på prov.

Vad krävs för att vinna?
– Att vi kommer ut och är påkopplade med hög energi och är redo att ta kampen från första sekund. Vi kommer att behöva ta ut oss fullständigt för att vinna i kväll och det hoppas jag att vi ska kunna göra, avslutar Mathias Ekstrand.

Väskförbud gäller vid alla våra matcher i Handbollsligan. Endast skötväskor och väskor för medicinskt bruk godtas vid kontrollen. Kom i god tid!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt