”Vi kan gå in i matchen som underdogs”

I kväll väntar äntligen ligamatch igen, då IFK Skövde kommer på besök till Brinova Arena. Det är ett riktigt formstarkt lag som väntar våra herrar i kväll. Matchen startar 19:00 – kom i god tid då det råder väskförbud för ALLA väskor förutom väskor som behövs av medicinska skäl eller skötväskor.
Dessa väskor kommer att behöva genomsökas.

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

HFK kommer från en härlig bortaseger i senaste matchen mot LUGI. Skön vinst Mathias, och det var i andra halvlek som ni kunde glida undan till en säker seger. Vinst med 10 bollar till slut. Hur ser du på den matchen?
– Det är en jämn match i ungefär 40 minuter, sen får vi maximal utdelning sista 20 minuterna och glider undan bekvämt. Jag tycker att vi gör en bra försvars- och målvaktsinsats egentligen hela matchen där vi följer vår matchplan på ett bra sätt och spelar med mycket intensitet. I andra halvlek spelade vi ett mer disciplinerat anfallsspel och lyckades komma till avslutslägen där vi i denna match var kliniska, säger Mathias Ekstrand.

Ännu tuffare motstånd väntar i kväll då tabelltrean IFK Skövde kommer på besök. Skövde någon poäng bakom toppduon Hammarby och Sävehof och ser starka ut. Hur ska ni ta er an den uppgiften?
– Skövde skulle jag säga är seriens formstarkaste lag som kommer med fem raka segrar och vunnit över Sävehof, Ystad, Hammarby och Kristianstad. Det kommer såklart bli en tuff uppgift men vi ska ta oss an matchen med en inställning att vi har allting att vinna. Vi kan gå in i matchen som underdogs och förstå att vi kommer behöva kriga för varje millimeter där ute på planen. Det hoppas jag ska synas på vårt sätt att spela med massa energi och att vi får bra träff i försvarsspelet. Skövde är väldigt starka i sitt kontringsspel så det är viktigt att vi tar oss hem fort och spelar ett disciplinerat anfallsspel.

Biljett till matchen köper du här: https://www.nortic.se/ticket/show/198479

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt