” Vi har byggt upp en revanschlusta i veckan”

I morgon spelar våra damer bortamatch mot HB78 Jönköping. Ett lag med många kvalitéer enligt vår huvudtränare Kalle Lång, som vi har tagit ett kort snack med.
– Nu handlar det om att fokusera på det vi kan påverka, nämligen vår egen prestation!

Det blev seger hemma mot IFK Kristianstad hemma i Brinova inför 900 personer. Inte er bästa insats för säsongen men vad tar du med dig för positivt från den matchen förutom den fantastiska publiken? 

– Först och främst två poäng och att man alltid skall glädjas vid en seger. Vi är nöjda med hur vi kommer tillbaka i andra halvlek och behåller lugnet och tron på vårt egna spel när vi inte hittade flytet i spelet initialt. Vi är också nöjda med hur vi hittar lösningar på de problem vi ställs inför under matchen och det är en trygghet som jag tycker att vi har byggt upp över tid. Vår spelbok idag är ganska omfattande samtidigt som våra spelare har bra koll på vad de ska göra i de olika spelvalen vilket innebär att vi har lösningar på många olika situationer som vi ställs inför under matcherna.  

– Sedan är vi givetvis stolta över den fantastiska publiksiffran och det intresse som Karlskrona visar för oss just nu. Tillsammans skapar vi en fantastisk inramning och det är en ynnest för ledare och spelare att får vara en del av det här!

Hur har er vecka sett ut rent träningsmässigt, vad fokuserar ni på i nuläget? 
– Veckan följer den vanliga rutinen vi har, så där gör vi inga större skillnader. Sedan är vi inte helt nöjda med vår prestation förra helgen så vi har också arbetat med att bygga upp en revanschlusta under veckan för att att leverera en bättre prestation överlag nu på söndag. Samtidigt så är det ju så att vi inte alltid kommer att prestera på topp och då är det viktigt att man som lag kan hantera det och ändå få med sig ett bra resultat. Ur den aspekten ska vi vara nöjda med hur vi hanterade andra halvan av matchen senast.  

HB78 Jönköping i morgon söndag, vilka styrkor hos motståndarna bör ni se upp med? 
– HB78 spelar en positiv handboll där man vill spela med fart och nyttja sina styrkor i man/man spelet. Det är ett lag bestående av flertalet lovande spelare varav vissa regelbundet figurerar i Hallby och många andra kommer säkert vara där inom kort. Så kvalitéer finns utan tvekan. För vår del har veckan handlat om att fokusera på oss själva och vad vi vill uppnå rent prestationsmässigt på söndag. Det är det vi själva kan styra och den viktigaste aspekten för oss både på söndag och kommande veckor. Det handlar om att som ledare och spelare ha förmågan att stänga ute allt “buzz” som finns runt omkring laget och fokusera på det vi kan påverka, nämligen vår egna prestation.

Matchen börjar klockan 16.30 och du kan se den här!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt