”Vi har allt att vinna!”

Våra obesegrade damer åker till Partille i morgon söndag för att ta sig an HK S-hof som är IK Sävehovs utvecklingslag. Vi har tagit ett kort snack med Kalle Lång inför matchen som kan bli en av säsongens tuffaste!

Det blev komfortabel seger i senaste matchen mot IK Baltichov, 41 – 27 stannade segersiffrorna vid i den åttonde vinsten för säsongen. Vad säger Du efter den segern? 

– Kul match med mycket tempo. Jag tycker Baltichov gjorde en bra insats och de kommer plocka lite fler poäng framöver nu när de dels fått tillbaka några spelare som lyfter laget och har ett lättare spelschema.  

Vi gör överlag en bra match, framförallt när det gäller att lägen med hög procentchans att göra mål. Vi kommer till väldigt bra lägen i 60 minuter både i kontringsspelet och uppställt anfall. Sedan kunde vi haft lite bättre skärpa i avsluten men det finns alltid delar i matcher som man kan göra bättre.  

Ny match i morgon söndag då tabelltvåan HK S-Hof väntar på bortaplan. S-Hof som också har trummat på i inledningen av serien och ståtar med åtta segrar men med sämre målskillnad än HFK. 

Du ser matchen här – start klockan 15!

– Det handlar om att älska utmaningar. Är man på topp så vill man spela och mäta sig mot de bästa och det får vi chansen att göra på söndag. Det är en ära att få chansen att spela en seriefinal och något vi gjort oss förtjänta av och något vi definitivt skall njuta att av.  

Sävehof är Sveriges största och bästa handbollsklubb i många avseenden. Talangutveckling är ett av dem så vi vet att det är ett lag med individuella skicklighet vi möter vilket vi har respekt för. 

Samtidigt vet vi också att vi har ett lag fullt av spelare med grymma individuella egenskaper. Våra spelare har haft en fantastisk individuell utveckling under det senaste 1,5 åren vilket de visat under inledningen av serien där vi dominerat de matcher vi spelat. Vi skall fortsätta lita på våra individuella kvalitéer och kollektivt hjälpa varandra att hamna i situationer där vi kan nyttja dem till max. 

Vi kommer till matchen med ett mindset att vilja vinna varje liten duell som är på banan, oavsett om det handlar om ett avslut, ett hemlöp eller en försvarsaktion. De lag som vinner duellerna på söndag kommer gå vinnande ur matchen och det är ett spel vi vet att vi är väldigt skickliga i. 

Dessutom är det allt att vinna för oss i morgon då alla andra “topp” konkurrenter har förlorat mot S-hof borta under hösten. Så för vår del är de potentiella bonuspoäng som ligger i potten, avslutar Kalle!

Du ser matchen här – start klockan 15!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt