”Vi behöver justera och ha fokus på vår egen prestation”

Det blev förlust senast mot Ystads IF efter en bra start men de visade sig bli för svåra till slut och matchen slutade med bortaseger 23–31. Idag väntar nästa match i Handbollsligan när HK Malmö kommer på besök till Brinova Arena. Matchstart 16:00 och vi väntar en tuff match. Vi tog ett kort snack med huvudtränare Mathias Ekstrand.

Mathias, förlust mot Ystads IF senast, vad kan ni ta med er från den matchen?
– Det finns inte mycket att ta med sig men däremot finns det väldigt mycket att lära av matchen och försöka förbättra. Jag tycker vi brister i för många saker, både handbollstaktiskt och beteende. Ystad gör det svårt för oss och vi får varken till anfall eller försvarsspel. Med den starten vi fick så borde matchen varit jämnare mycket längre och jag hade velat se en helt annan utstrålning från laget.

Ny hemmamatch idag mot HK Malmö, ett Malmö som inlett serien med fyra segrar och en oavgjord på sju matcher. Hur ska ni ta er an den matchen?
– Malmö har börjat säsongen väldigt bra och blir ytterligare ett tufft motstånd för oss. Det finns väldigt mycket kvalité i Malmö där rutinerade och skicklige högernian Magnus Persson tar ett stort ansvar tillsammans med lyckade nyförvärvet, mittnian Truls Grøtta. Vi behöver se till att justera många av dom sakerna som inte fungerade senast och sätta stort fokus på vår egen prestation och hur vi ska se ut på planen. En viktig nyckel för oss blir som vanligt att få till ett bra försvar- och målvaktsspel.

Biljetter till matchen köper du via Nortic! Damerna spelar innan även de mot HK Malmö och matchen börjar klockan 14. Du köper biljetter till den matchen på plats.

I samband med matcherna arrangerar föreningen HFK mot cancer och det kommer finnas många sätt att bidra till cancerforskningen! Hjärtligt välkomna att se topphandboll och samtidigt göra skillnad!

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare