– Vi behöver göra en väldigt bra prestation ikväll!

Det är bara några timmar kvar till avkast i Helsingborg i den tredje kvalmatchen mellan OV Helsingborg och HF Karlskrona i fighten om att nå Handbollsligan. Vinnande laget kommer att ha chansen att avgöra i en fjärde match som spelas i Brinova Arena tisdagen den 18 april.

Vi har pratat lite kort med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Ni lyckades vända nere i Helsingborg under långfredagen. Hur var känslan efter den matchen och vad tar ni med er in i kvällens match?

– Det var såklart en väldigt skön känsla att vi kunde kvittera matchserien direkt. Vi tar med oss att vi lyckades behålla var ledning denna match och den härliga känslan av att ha tagit greppet i båda matcherna hittills. 

Motståndarna är så klart inte nöjda med en förlust sist och kommer vara rejält revanschsugna. De får dessutom tillbaka Felix Spross som var sjuk i fredags. Vad tror du att det kommer bli för matchbild ikväll?

– Ja Helsingborg har ju haft ett lite tuffare schema än vad vi har haft och även problem med skador och sjukdomar vilket såklart har gett oss en fördel. Nu har de laddat batterierna under påsk och jag räknar med att de kommer med en helt ny energi. Så vi behöver göra en väldigt bra prestation om vi ska få med oss en seger i kvällens match. Jag tror att det kommer bli en tuff och jämn match som avgörs med små marginaler. Det kommer dessutom vara mer publik ikväll vilket troligtvis kommer leda till en lite mer energifylld match med högre tempo. 

Det är mycket som står på spel ikväll. Hur har förberedelserna sett ut?
– Vi har jobbat på lite extra med de delarna vi känner att vi behöver utveckla. I det här skedet handlar det mest om att slipa på lite detaljer och göra sig redo för match fysiskt och mentalt. 

Samma trupp som sist?
– Det stämmer, vi ställer upp med samma trupp som i de två senaste matcherna.

Läs vidare