”Vi behöver förbättra många delar av spelet!”

Ikväll spelas kvalmatch nummer två mot VästeråsIrsta och vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand som förväntar sig ett revanschsuget motstånd hemma i Brinova Arena.

Vi börjar med tisdagens vinstmatch i Västerås, Mathias!
– Det blev en match där jag tycker att båda lagen spelade ett bra försvarsspel vilket gjorde framförallt första halvlek väldigt målsnål. Båda lagen hade problem anfallsmässigt och matchen spelades i ett ganska lågt tempo vilket jag egentligen inte tror gynnade något av lagen. En ganska typisk första match i ett kvalspel med mycket nervositet och kamp. 

BILJETTER TILL KVÄLLENS MATCH KÖPER DU HÄR!

Du hade ju haft några dagar på dig att förbereda laget på vad Västerås spelar för spel, blev det som du hade förväntat dig? 
– Ja, men det tycker jag att det blev, jag hade väntat mig en tuff och tät match länge och så blev det ju också. Jag var förberedd på att Västerås skulle spelas taktiskt bra vilket jag tycker att de gjorde, framförallt i försvarsspelet. I slutändan visar sig ändå vårt fysiska försvarsspel och bra målvaktsspel vara avgörande, vilket jag såklart hade hoppats på!

Vad stack ut hos motståndarna tycker du?
– Att de var taktiskt väl förberedda försvarsmässigt och en härlig moral. Vi startade ju matchen fantastiskt bra men då bet Västerås i ordentligt och kunde gå ikapp. Det tycker jag visar på en stark tro på sig själva och ett gott självförtroende, det är farligt att möta sådana lag.

Ny match ikväll, vilka förbättringar skulle du vilja se hos ditt lag?
– Jag vill se ett mer direkt spel där vi spelar lite mer avslappnat, det var en del beslut under förra matchen som egentligen bara tas när man inte riktigt är där självförtroendemässigt, det hoppas jag att den första segern ska hjälpa till med. Det här var också första matchen som Mattias Johansson och Axel Söderqvist spelade tillsammans under en längre tid och jag hoppas att det samarbetet ska ha gjort framsteg till denna match då tajmingen inte riktigt satt där i första matchen. Västerås tror jag lärde sig mycket av första matchen och kommer riktigt laddade nu, så vi behöver förbättra många delar av vårt spel till denna match.

Och vad vill du att killarna fortsätter med för positiva saker från matchen?
– Just försvarsspelet kommer vara väldigt avgörande för vår del, där tycker jag att det finns mycket bra saker att fortsätta med. Det stenhårda jobbet där med tufft fysiskt spel och vara förberedd taktiskt på vad Västerås kan komma med, det vill jag se mycket av. 

Hemmamatch inför fantastisk hemmapublik, visst hoppas vi på över 2000 personer ikväll?
– Ja nu är vi slutskedet av säsongen och vi behöver allt stöd vi kan få. Kvalspel är väldigt häftigt där det är mycket på spel och mycket känslor. Det hoppas jag ska smitta av sig till publiken som kan ge oss en rejäl energiboost in i matchen. Jag hoppas även våra ungdomar kan fylla upp klacken och självklart hoppas jag att vi blir över 2000 personer. Vi ses ikväll!

BILJETTER TILL KVÄLLENS MATCH KÖPER DU HÄR!

Läs vidare