”Vi behöver få till en rejäl fullträff mot Hammarby”

17:00 på annandagen smäller det i fullsatta Eriksdalshallen när hemmalaget Hammarby tar emot vårt herrlag i Handbollsligan.

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Tre raka vinster i de senaste matcherna och vinst mot serieledarna IFK Skövde senast. En match som HFK dominerade från början till slut och kunde, efter övertygande spel, vinna med 22 – 31. Hur ser du på den matchen, Mathias?
– Jag tycker att vi gör en väldigt bra och rutinerad bortamatch där många bitar fanns på plats. Vi spelade ett tufft och bra försvarsspel samt ett anfallsspel med långa spelföljder och bra tålamod. Jag tycker att alla spelare bidrar på ett mycket bra sätt men extra kul med prestationerna av Isak Larsson och Phil Döhler som höll högsta klass. Även jättekul med debut och första målen för Jonathan Johansson, säger Mathias Ekstrand.

Nytt topplag väntar i Stockholm för match mot Hammarby IF. Efter tre raka segrar, kan vi förmoda att självförtroendet är på topp. Hur ska tabelltrean besegras i Eriksdalshallen?
– Det är klart att vi har bra självförtroende och en skön känsla att kunna åka upp till Stockholm utan någon press eller krav. Det kommer bli en otroligt häftig inramning som vi ska göra allt vad vi kan för att försöka förstöra. Vi behöver få till en rejäl fullträff mot Hammarby som är revanschsuget och kommer komma flygandes ut i matchen med inramningen i ryggen, det gäller att vi är förberedda på det och bromsar upp deras spel på ett bra sätt. Som vanligt så kommer vi behöva få till försvar- och målvaktsspelet och förhoppningsvis kunna få till en del kontringsmål från det.  

Något eller någon att särskilt hålla ögonen på?
– Hammarby är ett lag med väldigt mycket kvalité. Edwin Aspenbäck är alltid ett stort hot med sina kraftfulla attacker, Alexander Morsten är en av seriens absolut bästa mittsexor och alltid tuff att ha och göra med. Viktor Ahlstrand är en målgörare av rang. Då har jag bara valt ut några, det finns mycket och många att hålla ögonen på och det ska bli kul att få åka upp och mäta oss mot detta lag, avslutar Mathias Ekstrand.

Du ser matchen på Timeout i Lyckeby eller på https://handbollsligan.live/

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt