Vi behöver bli mer modiga i vårt anfallsspel!

Vårt herrlag sitter på bussen mot Eskilstuna för bortamatch mot ett Guif som är i mycket bra form.
– Det kommer så klart att bli en tuff uppgift, men vi lägger ner ett stort arbete vecka in och vecka ut för att förbättra vårt spel och hitta vägen fram till seger, säger vår huvudtränare Mathias Ekstrand när vi tar ett kort snack med honom inför matchen.

Förlust i senaste matchen mot Alingsås med tre bollar. 34–31. Hur ser Du på den matchen?
– Jag tycker att vi gör en ganska medioker match där vi framförallt har två väldigt snabba dippar där vi hamnar för långt efter. Att släppa in över 30 mål är vi aldrig nöjda med och det finns saker att förbättra både i det defensiva och offensiva spelet. Jag är nöjd med att killarna kämpar hela vägen in och slipar till siffrorna lite grann.

Ny bortamatch ikväll mot femteplacerade Guif i Eskilstuna, ett Guif som verkligen har kommit igång och har två raka segrar i bagaget. Vad har Ni pratat om inför denna matchen?
– Återigen dags att möta ett lag med full form och självförtroende. Det kommer såklart bli en tuff uppgift men vi har pratat väldigt mycket om oss själva och vad vi behöver göra för att prestera på topp i denna match. Vi lägger ner ett stort arbete vecka in och vecka ut för att förbättra vårt spel och hitta vägen fram till seger. Vi har pratat om att vi ska spela ett modigare anfallsspel med mer tempo, stundtals blir vi väldigt försiktiga i den fasen. Det är också viktigt för att oss att vi får till ett tufft och bra försvarsspel mot Guifs skickliga niometersspelare.

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?
– Unga Marko Roganovic har varit seriens bästa målvakt så här långt, han blev också belönad med en plats i den svenska bruttotruppen till EM. Uppställningen på niometer med Olle Österhall, Marcus Ekman och inlånade Marcus Lennernäs har spelat väldigt fin handboll de senaste matcherna så det måste vi se upp med och försöka få till ett bra försvarsspel mot.

Matchstart klockan 19. Matchen visas hos vår officiella livepartner TimeOut Lyckeby och du bokar bord på 0455-107 77. Uppge att du vill se HFK!

För dig som inte åker till varken Eskilstuna eller TimeOut så visas självklart alla herrlagets matcher på Handbollsliganlive!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt