”Vi åker till Halmstad med ett högt självförtroende”

Vårt damlag tuffar vidare och på söndag är det dags för bortamatch mot tabellfemman HK Drott. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Kalle Lång!

Vinst i seriefinalen mot Eslövs IK i lördags. Hur skön var den segern? 
– Man är både upprymd och nöjd efter en sådan insats. Vi visar att vi är väldigt svåra att möta med vårt aggressiva försvarsspel som tillsammans med våra omställningar lägger grunden för en stabil seger mot Eslöv. Så jag är stolt över våra spelare, hur vi uppträder i våra förberedelser och i själva matchsituationen. Extra kul att se våra spelare komma in hungriga, ta för sig och fortsätta göra det de är bra på även om någon aktion inte blir som man tänkt. Sedan var ju inramning med ett fullsatt Brinova A1 fantastisk. Så tack alla ni som kom och bidrog till en härlig handbollsfest! 

Dags att ladda om inför en ny match på bortaplan mot tabellfemman HK Drott, på lördag. Vad vill du att laget tar med sig in i den matchen?
– Jag hoppas att vi tar med oss energin ifrån matchen mot Eslöv och förstår att vi har en tuff utmaning på söndag. HK Drott var kanske på förhand favoriter till att avancera direkt till allsvenskan i år med tanke på att man kvalade upp dit förra året och har förstärkt laget till den här säsongen.  De är fortfarande med i racet, men Drott precis som övriga topplag måste besegra oss under våren för att ha en realistisk chans på direktplatsen upp. Så vi åker dit med ett högt självförtroende och kan gå in med en riktigt skön känsla inför matchen.  

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med? 
– Det finns mycket individuell skicklighet i HK Drott så vi kommer som vanligt att vara bra pålästa och neutralisera deras främsta egenskaper.  Sedan kommer givetvis våra motståndare försöka göra detsamma. Men vi har en stor tro på vår kapacitet, kommer vara taggade till tusen, väl förberedda och göra en riktigt bra prestation på söndag!

Det är ju så klart flera anledningar till att det har gått så bra för damlaget hittills Kalle, är det något du är extra stolt över?
– En sak jag vill lyfta fram som en stark bidragande orsak till våra framgångar är den otroligt starka sociala tillhörigheten som vi känner inom gruppen. Det är något som vi också lägger stor vikt vid och hela tiden jobbar med att förbättra. När man trivs socialt skapar det ett värde som är större än handbollen i sig vilket också får individer att offra det lilla extra för sig själva och för sina lagkamrater. De relationerna som vi har skapat med varandra inom laget senaste 1,5 åren är relationer som kommer finnas med livet ut, vilket vi ska vara stolta väldigt över, svarar vår huvudtränare!

Avkast i Halmstad på söndag klockan 15 – du ser matchen här

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt