”Vi ska njuta av att spela den här matchen!”

I eftermiddag väntar en oerhört spännande och viktig match för våra damer som tar sig an Eslöv som spelade i Allsvenskan förra året. Vi har pratat med Kalle Lång inför matchen.

Kalle, vi börjar med några ord om matchen mot HB78 Jönköping som ni vann med 30-23 på hemmaplan i söndags.

– Ja, Jag tycker att vi gör en grym prestation i försvarsspelet i första halvlek, bland det bästa vi gjort under säsongen. Bra höjd och teknik i man-man spelet, bra värdering i understöd och synkronisering mellan spelarna vid motståndarnas attacker samt en härligt aggressiv attityd! Precis sådant försvarsspel som vi vill ska känneteckna vårt lag. Det tillsammans med ett effektivt kontringsspel gjorde att vi kunde gå till ledning i halvtid med 15-8. Sedan var det en kontrollerad insats i andra halvlek tycker jag! 

I eftermiddag möter ni Eslöv och det förväntas bli en tuff match mot ett lag som så klart vill ta tillbaka den plats i Allsvenskan som man förlorade förra säsongen.

– Vi är otroligt taggade att ta oss an Eslöv i eftermiddag. Vi har jobbat så hårt ända sedan i maj månad för vara i den position vi är idag och ska njuta av att få spela matcher som denna. Vi har en rad av fina prestationer i ryggen och kommer gå in med hög tro på vår egna kapacitet. Varje spelare i vårt lag skall gå in och göra det som de är bra på, samt bidra med energi och göra kollektivet bättre, då blir slutresultatet också väldigt bra.

– Precis, våra motståndare Eslöv åkte förra året ur Allsvenskan och vill givetvis ta sig tillbaka så fort som möjligt. Idag möts två lag som inlett serien bra och det kommer bli en intressant duell både fysiskt och taktiskt. Precis som hos oss finns det mycket kvalité hos våra motståndare så vi räknar med att det kommer bli en riktigt bra handbollsmatch. 

– Vi åker ner till Eslöv med en skön känsla och vetskap om att vi kommer leverera en riktigt bra prestation! Vi längtar till avkast, det ska bli så kul, avslutar Kalle!

Matchen börjar klockan 14 och DU SER DEN HÄR!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt