VästeråsIrstas protest bifölls – detta gäller nu

VästeråsIrsta protesterade mot matchens sista sekunder i fredags. Den protesten behandlade Svenska Handbollförbundets (SHF) protestutskott under helgen och igår kl. 22:09 kom beslutet; protesten bifölls och matchen ska spelas klart.

Det innebär att vi redan under tisdagskvällen träffas i Brinova Arena och kl. 19:00 ska en straff läggas. Om det blir mål på straffen, då ska det avgöras med förlängning i 2 x 5 minuter. Är det även likaläge då väntar ännu 2 x 5 min. Lika även då innebär shootouts. Räddad straff = 2-0 i matcher för HFK.

Under sena kvällen och halva natten + hela förmiddagen och dagen idag har interna diskussioner förts om hur vi framöver ska bemöta beslutet, där en överklagan till Riksidrottsnämnden (RIN) är ett alternativ. Under måndagskvällen sammanträder styrelsen och frågan ska givetvis diskuteras. En eventuell överklagan och eventuellt bifall för överklagan kommer dock inte att påverka den matchserie vi är inne i – matcherna ska spelas oavsett beslut i RIN.

– Det är en svårbedömd situation och vi tycker att beslutet kunde gått båda vägar. Vi tycker att det felaktiga avkastet som leder fram till den aktuella situationen är minst lika felaktig, men det är domarnas beslut, vilket inte går att protestera emot, vad vi vet idag. Vi har jobbat stenhårt de senaste 16 timmarna för att få fram en så smidig lösning som möjligt för alla inblandade parter, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona.

Så, i morgon är det alltså dags för oss alla att komma och stötta laget, där vi börjar med att stötta vår målvakt vid en straff och sedan hela laget i en eventuell förlängning.

För att kunna delta under tisdagskvällen krävs att du har biljett till ONSDAGENS kvalmatch #3.

Det går alltså inte med biljetten till fredagens match då vi inte kan garantera att det är samma personer som använder biljetten, samt att vi inte kan nå alla biljettköpare som köpte ”i luckan” i fredags.

Och varför hanteras det så här?
Det var det valet vi hade, om det inte skulle bli tomma läktare. Vi hade hellre haft fri entré, men det fick vi inte för det ”skulle kunna ge oss en stor sportslig fördel” enligt SHF. För att det inte ska bli en stor sportslig nackdel behöver vi din och er hjälp!
Vi karlskroniter behöver gå man ur huse för att visa att vi karlskroniter sluter samman när det gäller som mest!

Köp alltså en biljett till onsdagens match och få tisdagens event på köpet!

Vad vi vet nu kommer tisdagens förlängda match inte att tv-sändas, utan vill du vara en del av detta unika handbollsögonblick är det i arenan du behöver vara.

Arenan öppnar 17:30 och likaså restaurangen. Trydes serverar pub-meny (som bokas och betalas på plats) och håller baren öppen. Först till kvarn.
Självklart håller kioskerna öppet. Kom och prata ut om denna helt galna situation innan det är dags för spänning på planen!

Kan vi få arenan att klappa händerna och skandera ”UROS” eller ”PHIL”?

Biljetter till onsdagens match och därmed även tisdagens spänning hittar du här: https://www.nortic.se/ticket/show/226036

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare