Väntan är över – äntligen premiär för damerna!  

Väntan har varit lång och träningarna många men nu är det äntligen dags för premiär!
Vi möter ett bra lag men det handlar mycket om vad vi kommer göra i slutändan, säger damernas tränare Karl-Johan Arlehall Lång. 

I morgon söndag, klockan 11.15 närmare bestämt, är det äntligen dags för vårt damlag att spela sin premiärmatch. Det är ett taggat lag som står redo för uppgiften, enligt lagets tränare Karl-Johan Arlehall Lång. 
– Vi har laddat länge för detta. Sedan i maj har vi svettats, stångats, kämpat, spottat och argumenterat. Det känns som om det är dags nu.

HK Kristianstad står för motståndet och det kommer att bli en tuff match. 

Hur bra koll har ni på gästerna?
– Hyfsat bra koll, det är alltid svårt första matchen, men de har några spelare som spelade USM här förra helgen och vi har även koll på några som kommer uppifrån från SHE. Vi möter ett bra lag men det handlar mycket om vad vi kommer göra i slutändan.

Sista träningen i fredags kväll, vad gör man den allra sista träningen innan en premiär?
– Man finslipar på de sista detaljerna, men går också mentalt igenom olika scenarier som kan inträffa under matchen. Hur agerar vi om vi leder och hur agerar vi om vi ligger under?

Hur är läget i truppen?
– Vi saknar vår målvakt Wilma Lundahl denna matchen men annars är alla tillgängliga. 

Slutligen, varför ska publiken ta sig till arenan i morgon?
– För att vi spelar en positiv handboll, vilket vi har visat på försäsongen både mot Malmö och Åhus. Dessutom satsas det på damerna, det kommer att bli väldigt kul både evenemangsmässigt, spelmässigt och intensitetsmässigt. Jag hoppas att det blir en handbollsfest som bygger vidare på herrarnas prestation mot IFK Ystad. (Där HFK vann med 38-26).

Damernas premiär spelas i Brinova arena klockan 11.15 söndagen den 2 oktober. Biljetter köps på plats. Hjärtligt välkomna att heja fram vårt damlag!

Läs vidare