Välkommen till HFK Dagur!

Idag kan HF Karlskrona glädjande meddela att ytterligare ett nyförvärv är klart inför nästa säsong i Handbollsligan. Det är klubbens tredje islänning och han heter Dagur Sverrir Kristjánsson.

Han är 23 år gammal, spelar som högernia och kommer från isländska ligaklubben IR.

– Dagur är en spelare vi tidigt identifierade som ett bra alternativ för oss. Han är en modern niometare som står för snabbhet och spelskicklighet. Vi tror att han och Hugo Sivertsson kommer att bli en bra kombination tillsammans på den positionen, säger Tobias Karlsson, sportchef i HF Karlskrona.

Kristjánsson är utbildad ekonom och kommer vid sidan av handbollen att arbeta hos Cleura i Karlskrona. Han ser fram emot att både komma till klubben och till Karlskrona.

– Det känns väldigt bra att komma till HF Karlskrona. Jag var på besök i april och fick väldigt bra intryck av både klubben och staden. Jag fick även se laget vinna kvalmatch fyra och det var en härlig upplevelse, att både se hur bra laget var och vilken stämning det var i arenan. Klubben har erbjudit mig en bra lösning där jag både kan spela elithandboll och arbeta i ett spännande bolag, säger Dagur Sverrir Kristjánsson.

Kontraktet är skrivet på två år och han ansluter under sommaren.

Foto: Kristján Orri Jóhannsson

Läs vidare