USM för P14 på hemmaplan under söndagen

Vi kommer allt längre in i handbollssäsongen för varje dag som går. Likaså gör USM. Nu på söndag nalkas det SM-spel för våra pojkar 14. I samband med detta har vi fått en pratstund med Martin Svensson, en av tränarna för P14.

Säsongen är äntligen i full gång. Hur känns det?

– Det är jätteroligt! Vi har varit igång med sommarträning och har nu i en månad hållit igång inomhus med bollträning. Killarna gillar ju att lira match så det har vi sett fram emot. Återigen, väldigt kul att säsongen är igång, säger Martin Svensson.

SM drar igång för eran del i morgon. Hur taggad är du och spelarna?

– Det är lite speciellt med USM och framför allt är det speciellt med tanke på att det är en organisation runt omkring som behöver till. Det är klart det smittar av sig på killarna som nu är extra motiverade skulle jag tro. Sen tror jag också det är svårt att vet hur man ska förhålla sig till det. Det är trots allt första gången som grabbarna ska spela USM. Spännande!

På pappret väntar tufft motstånd. Vad vet ni om era motståndare?

– Åhus har vi mött i serien så där har vi lite koll. Aranäs brukar vara en grund för god ungdomshandboll. Har dock inte bättre koll än så, men vi väntar oss att det blir två tuffa matcher.

Är det något som ni har lagt extra mycket fokus på nu inför helgen?

– Framför allt handlar det om att försöka spela det spelet som vi vill spela. Det tycker jag är det viktigaste. Sen ska ju inte det egentligen spela så stor roll vilket lag man än möter, utan vi ska göra de sakerna som vi är bra på.

Hur går förhoppningarna inför söndagens SM-spel?

– Det är två svåra matcher mot bra motstånd. Förhoppningen är att killarna tycker det är kul och lär sig något. Det är trots allt viktigare att göra bra matcher och utvärdera mot våra mål, snarare än vad resultatet blir.

Vi hoppas att många tar sig till Brinova Arena (A1) i morgon för att heja fram grabbarna i P14!

HF Karlskrona – Åhus Handboll 11:20
HF Karlskrona – HK Aranäs 17:00

Läs vidare