USM för F16 på hemmaplan – avstämning med Elsa Ilvell

Första helgen av årets SM-upplaga har nu genomförts och vi rör oss vidare till kommande helg där spel för flickor-16 väntar. Vi har lyckats få tag på Elsa Ilvell för en kort intervju.

Hej Elsa! Hur står det till?

– Hej! Det är bra med mig tack.

SM på ingång för dig och F16 i helgen. Detta är dock inte SM-premiär för dig, du fick ju möjlighet att spela med F18 förra helgen under deras SM. Berätta din upplevelse kring det.

– Det var väldigt spännande och roligt. Att få möjligheten att spela mot äldre och bättre motstånd ser jag som en god möjlighet för mig att utvecklas.

Motstånd i from av Aranäs, KFUM Lundagård och Västervik väntar er. Vad vet ni om dem?

– Jag personligen har inte jättebra koll. Däremot väntar jag mig tufft motstånd från Aranäs som är en stor klubb med flera bra lag. Bortsett från det har jag ingen superbra koll på lagen och deras spelartrupper.

Vad tror du om era möjligheter?

– Jag tror att vi har goda möjligheter. Känns som vi lyckats få ihop laget på ett bra sätt och fått ett bra spel efter ungefär två månaders träning.

Vi önskar vårt F16 lycka till i helgen. En riktig handbollshelg väntar i arenan i helgen. USM för F16, herrlaget möter IFK Ystad i Herrallsvenskan under lördagen och både damlag och herrarnas U-lag har seriepremiär på söndag. Damerna kl. 11:15 i A-hallen och herr-U kl. 17:00 i B-hallen.

Spelschemat för vårt F16-lag ser ut som följande:

Lördag 1/10

HF Karlskrona – KFUM Lundagård 11:50

HF Karlskrona – Västerviks HF 17:20

Söndag 2/10

HF Karlskrona – HK Aranäs 10:30

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt