USM drar igång i helgen – avstämning med Pernilla Andersson

Handbollssäsongen 2022/2023 har så smått kommit i gång och USM på hemmaplan drar i gång i helgen. Vi tog ett snack med Pernilla Andersson, utvecklingsansvarig i HF Karlskrona, inför USM.

Till en början Pernilla. Hur känns det att säsongen äntligen är igång?
– Det är alltid väldigt kul när säsongen startar upp. Flera lag har varit i gång under ett par månader, framför allt de lite äldre lagen som ska spela USM. Att lagen nu får spela matcher och testa det som de tränat för, det är extra roligt, säger Pernilla Andersson, utvecklingsansvarig i HF Karlskrona.

USM är på ingång. Hur ser du och föreningen på att få arrangera USM steg 1 på hemmaplan för alla ålderskullar?
– Jag tycker det är oerhört roligt och inspirerande. Det är ett kvitto på att vi som förening arrangerar USM på ett bra sätt, annars hade vi inte fått detta förtroende. Det skapar god möjlighet att öka intresset för handbollen i stan då det finns möjlighet att se många roliga matcher. Sen är det positivt att våra lag får möta andra lag som de vanligtvis inte spelar mot och få mäta sig med dem.

Hur tror du det kommer gå för lagen de kommande helgerna?
– Svårt att säga då jag inte har full koll på motståndet när det är så många lag och olika åldrar, men jag tror att vi ska kunna hävda oss ganska bra i samtliga årskullar. Jag tycker att vi haft god utveckling bland våra spelare de senaste åren. Och det är utveckling som är det primära, inte att vinna till varje pris, avslutar Pernilla Andersson.

USM startar redan nu i helgen med spel för föreningens P- och F18-lag. Hjärtligt välkomna till Brinova Arena och heja fram lagen!

Läs vidare