Uros Tomic förlänger kontraktet

I lördags vann HIF Karlskrona mot Lindesberg på bortaplan med 26-23. Målvakten Uros Tomic blev utsedd till matchens bästa spelare. Idag blev det klart att Tomic förlänger kontraktet med HIF Karlskrona med två nya år. 

Serbiske Uros Tomic som kom från högsta ligan i Norge och topplaget Arendal för tre år sedan blev snabbt en väldigt populär spelare bland klubbens fans. Av motståndarna är han en fruktad målvakt som ibland är rena väggen.  

HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson tycker att det är en väldigt viktig spelare som nu förlänger kontraktet samtidigt som det sänder tydliga signaler om att HIF Karlskrona bygger för framtiden.

– En bra målvakt är en viktig grund när man ska bygga ett lag. Uros har under flera säsonger visat sin kapacitet och vi är naturligtvis glada att han vill fortsätta hos oss, säger Tobias Karlsson.

Uros Tomic är glad att ha förlängt med klubben han tagit till sitt hjärta.

– Jag mår bra och ser fram emot att fortsätta mitt samarbete med HIF Karlskrona. Jag har varit i denna klubb och denna stad i nästan tre säsonger. Jag trivs väldigt bra här, säger Uros Tomic.

Tomic som från nästa säsong kommer att börja arbeta bredvid sin handboll har ett tydligt mål med sin tid i klubben.

– Jag pratade med Tobias Karlsson innan jag tecknade ett nytt kontrakt och insåg att vi har liknande syn på framtiden. Det är en av anledningarna till att jag stannar här. Jag var också en del av laget när vi åkte ur Handbollsligan, så jag vill hjälpa till och vara en del av klubben för att uppnå målet att återvända till högsta serien, säger Uros Tomic.


HIF Karlskrona har förändrat sin spelarstrategi och har ett långsiktigt tänk i alla rekryteringar och i det här fallet förlängningar.


– Jag tror att HIF Karlskrona har alla förutsättningar att spela i Handbollsligan igen och jag tycker att Karlskrona förtjänar att ha ett lag i högsta ligan. Vi har många unga spelare och vi måste fortsätta arbeta hårt med att ge allt på träning och match. Det tar lite tid och med tålamod är jag säker på att vi ska nå vårt mål, avslutar Uros Tomic.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt