Uppdatering inför Vinslövsmatchen

Matchen mot Vinslöv i svenska cupen avbröts på grund av skaderisk för spelarna. Ett beslut som var helt rätt sett till inomhusklimatet i Furutorpshallen. Vi kom lindrigt undan, även om en spelare fick ställas vid sidan av planen mot OV Helsingborg p.g.a. skada i den ospelbara hallen.

Vad vi vet är att matchen ska spelas klart på måndag, med matchstart klockan 19:00, i Vinslöv. Vi har sökt svar från kommunen som bekräftar att planen är spelbar, då de arbetat med ventilationen senaste veckan. Det viktigaste för oss är våra spelares säkerhet och vi hoppas att kommunens insatser gjort nytta. Samtidigt som det också visar på att det var fel i fredags, vilket borde stärka vår process kring ersättning från Hässleholms kommun.

Gällande det sportsliga inför måndag så återstår det 19 minuter av matchen och vi har ledningen med 24-20. I och med vår fina vinst mot OV Helsingborg har vi allt i egna händer och kan alltså spela åttondelsfinal i ATG Svenska Cupen. Självklart kommer laget att gå för seger och då är saken klar. I morgon lördag spelar Vinslöv borta mot Alingsås och efter den matchen vet vi exakt vilka förutsättningar som gäller.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt